Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pre-order actie: ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 Makkelijk & Snel agenda 2022!


Pre-order actie:
ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Geitenkaassalade met aardbeien en spek

Een lekkere lunchsalade: geitenkaassalade met aardbeien en spek.

Deze salade heb ik gegeten tijdens een lunch buiten de deur. De combinatie van geitenkaas met aardbeien en spek trok me over de streep om de salade te bestellen. Maar eerlijk gezegd, viel de salade me een beetje tegen. Ik had het me anders voorgesteld. Daarom besloot ik de salade thuis na te maken.

Geitenkaassalade met aardbeien en spek

Geitenkaassalade met aardbeien en spek

De salade heeft een zachte basis van eikenblad slamelange. De zoete aardbeien, stukken hartig krokant spek en geroosterde pijnboompitjes gaan perfect samen met de romige geitenkaas. Een goede balsamicoazijn of vijgen/dadelazijn maakt het in dit geval af.

Ik neem in het recept 1 rondje geitenkaas per persoon, dit is 120 gram. Persoonlijk vind ik het vaak wel wat veel als ik een geitenkaassalade bestel. Wees vooral vrij om de portie geitenkaas te halveren als je dat lekkerder vindt. In dat geval kun je de geitenkaas ook verkruimelen en zo over de salade strooien.

Klik hier voor meer saladerecepten.

Geitenkaassalade met aardbeien en spek

Geitenkaassalade met aardbeien en spek

+ 20 minuten
2 porties

Ingrediënten

  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 100 gram eikenblad slamelange
  • 3 eetlepels balsamicoazijn of vijgen/dadelazijn
  • 100 gram aardbeien gehalveerd
  • 100 gram cherry tomaatjes gehalveerd
  • 2 rondjes geitenkaas van 120 gram
  • zout en peper

Bereiding

  • Rooster de pijnboompitten en een droge koekenpan goudbruin. Haal de geroosterde pijnboompitten hierna uit de pan en zet ze even weg.
  • Bak de plakjes ontbijtspek in de warme koekenpan krokant. Laat het gebakken spek uitlekken op keukenpapier en breek het hierna in grove stukken.
  • Verdeel de slamelange over 2 borden of kommen, meng dit met de azijn. Verdeel hierover de aardbeien en cherrytomaatjes samen met de stukken gebakken spek en pijnboompitjes.
  • Bestrooi de salade met zout en peper en maak af door de geitenkaas toe te voegen.

Geitenkaassalade met aardbeien en spek
Salade
Lunch

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept