Carpaccio plaattaart

Een plaattaart is een ideale makkelijke maaltijd. Je belegt bladerdeeg met verse ingrediënten, stopt het in de oven en daarna kun je eten. Omdat het hoogzomer ben ik deze keer voor een zomerse plaattaart gaan. Een warme plaattaart met extra toppings die er daarna (koud) op gaan. Een carpaccio plaattaart, heel erg lekker!

Carpaccio plaattaart

Pizza met een twist

Ik moet toegeven dat deze carpaccio plaattaart achteraf veel weg heeft van een pizza. Als ik ander deeg had gebruikt dan was het een pizza. Maar nu is het een plaattaart, gemaakt van bladerdeeg.

Ik ben zo iemand die in een restaurant een pizza carpaccio kan bestellen. Naast pizza salami mijn favoriet. Al is het geen klassieke Italiaanse combinatie. Velen zullen het maar gek vinden, rucola en koud vlees op een warme dampende pizza. Maar ik vind dat dus lekker.

Carpaccio plaattaart

Plaattaart met carpaccio

Voor de carpaccio plaattaart gebruik ik bladerdeeg als basis. Het bladerdeeg bestrijk ik in dit geval met tomatensaus, en ik kan het niet laten ook een beetje mozzarella toe te voegen voor het de oven in gaat. Als het bladerdeeg goudbruin is, en mooi krokant, dan beleg ik het met de ingrediënten van de klassieke rundercarpaccio: een handje rucola, dungesneden carpacciovlees, groene pesto, kaas en geroosterde pijnboompitten.

Samen maakt deze carpaccio plaattaart een lekkere zomerse maaltijd.

P.s. heb je echt trek in pizza? Vervang het bladerdeeg dan door pizzadeeg ;)

Ben je opzoek naar ander lekkers met carpaccio? Neem dan eens een kijkje bij deze recepten:

Carpaccio plaattaart

Carpaccio plaattaart

10 minuten
+ 30 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 200 ml tomatenblokjes
  • 1 tl Italiaanse kruiden Pizzasaus
  • 75 gram geraspte mozzarella of ½ bol
  • 6 cherry tomaatjes gehalveerd
  • 1 ei
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 2 handjes rucola
  • 1 portie rundercarpaccio dun gesneden (a 60 gram)
  • 40 gram oude kaas in snippers
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het bladerdeeg op het bakpapier uit. Vouw de randen van het bladerdeeg om zodat een klein randje ontstaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Verwarm de tomatenblokjes, breng op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper. Pureer de tomatenblokjes tot een gladde saus. Besmeer het deeg met de saus.
  • Verdeel de gehalveerde tomaatjes en mozzarella over het deeg. Bestrijk de randen van de taart eventueel met losgeklopt ei. Bak de plaattaart 30 minuten in de oven tot de bodem gaar en krokant is.
  • Rooster de pijnboompitjes goudbruin.
  • Maak de plaattaart af door het te beleggen groene pesto, rucola, carpacciovlees, kaassnippers en geroosterde pijnboompitjes.
Carpaccio plaattaart
Pin dit recept
Afdrukken

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk