Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Burrito met vissticks, wortel en rijst

Dit recept voor burrito met vissticks, wortel en rijst is ideaal om restjes rijst mee op te maken. Het is een soort fastfood, maar dan met extra groenten. Door de spinazie als bedje te gebruiken, de wortel door de rijst te raspen en de avocado toe te voegen is dit een hele gezonde af. De vissticks zorgen voor een lekkere snackbeleving!

Burrito’s met vissticks, wortel en rijst

Burrito met vissticks, wortel en rijst

Ik had visfrietjes in de vriezer liggen die op moesten, daarom leek het me leuk om deze te gebruiken in een burritogerecht. Gewoon omdat je dat eigenlijk nooit zou bedenken. En omdat we de dag ervoor een rijsttafel hadden besteld en veel rijst over hadden, was het ook makkelijk om die overgebleven rijst te verwerken in dit recept. Ik hou van restjes opmaken op deze manier! Je kunt trouwens ook prima vissticks gebruiken voor dit recept, misschien nog wel lekkerder!

De rijst-wortelmix breng je op smaak met wat citroensap, kwark of yoghurt, mayonaise en je favoriete rode saus. Ik gebruikte hier srirachasaus voor, maar ben je nu niet zo’n fan van pittig eten, dan kan ketchup ook prima! Het beetje pittigheid de burrito met vissticks wel net wat bijzonderder, dus probeer het vooral ook met een wat pittiger rode saus!

Burrito’s met vissticks, wortel en rijst

Burrito met vissticks, wortel en rijst

+ 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 pak vissticks ik gebruikte visfrietjes
  • 2 winterwortels
  • 300 gram gekookte rijst bijvoorbeeld overgebleven rijst
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel kwark of yoghurt
  • 1-2 eetlepels mayonaise
  • hete rode saus naar smaak
  • ½ bosje koriander of platte peterselie
  • 2 avocado’s
  • 100 gram spinazie
  • 6-8 medium wraps
  • Peper en zout

Bereiding

  • (als je geen gekookte rijst overhebt, kook deze dan van tevoren en laat afkoelen)
  • Bak de vissticks in de pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal ze daarna uit de pan en veeg de pan schoon.
  • Rasp de wortels grof. Meng vervolgens het wortelrasp met de rijst, het citroensap, de kwark of yoghurt, de mayonaise en rode saus (sriracha, sambal, harissa, ketchup of iets anders) naar smaak. Snijd de koriander of peterselie klein en meng deze ook door de rijstmix. Breng de mix op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra mayonaise toe als je de mix te droog vindt.
  • Snijd de avocado’s in plakjes.
  • Verdeel de spinazie over de wraps. Verdeel vervolgens rijstmix over de helft van wrap. Leg hierop een paar plakjes avocado en daarop 2 vissticks. Rol de wrap vervolgens op.
  • Je kunt de burrito’s nog kort in de pan bakken zodat ze wat warmer zijn. Je kunt ze ook zo opeten.
  • Serveer de burrito’s met vissticks, wortel en rijst met nog wat extra rode saus.

Burrito’s met vissticks, wortel en rijst
Hoofdgerecht, Lunch

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept