Ga naar de inhoud

Appelkruimel cheesecake met karamel

Een appeltaart, appelkruimeltaart én een cheesecake. Met karamel. Appelkruimel cheesecake met karamel it is! Zo lekker!

30 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Appelkruimel cheesecake met karamel

Herfst is aan! En wat is er lekkerder dan een punt verse appeltaart bij de thee op een regenachtige dag? Appeltaart met kaneel is herfst. Al geef ik de appeltaart deze keer een kleine twist. Ik ga voor een appelkruimel cheesecake met karamel.

Appelkruimel cheesecake met karamel

Ja, dat lees je goed! Een appelkruimeltaart en cheesecake in één! En dan ook nog met karamel, om het extra lekker te maken 😉

Deze keer ga ik niet voor een no bake cheesecake zoals deze monchoutaart met appel en karamel. Maar voor een gebakken Appelkruimel cheesecake. Hier heb je wat geduld voor nodig, na het bakken moet de cheesecake minimaal 4 uur afkoelen in de koelkast. Maar dan heb je er wel een hele lekkere taart voor terug.

Voor de boden van de cheesecake gebruik ik speculaas. Dat is zo lekker in combinatie met de frisse en romige roomkaasvulling, en kruidige kaneel. Ook verwerk ik verkruimelde speculaas in de kruimeldopping van de taart.

Nadat de appelkruimel cheesecake uit de oven komt verdeel ik er karamel of dulce de leche over. Om het nog lekkerder te maken. Heb je dit niet in huis kun je het weglaten.

Tip: in de sinterklaastijd vervang je de speculaas door kruidnoten. 

Appelkruimel cheesecake met karamel

 

Ingrediënten

punten

Voor de bodem:

Voor de cheesecakevulling:

Voor de topping:

Extra benodigd

  • springvorm met een diameter van 18 cm
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze appelkruimel cheesecake met karamel

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de randen van de springvorm in.
2
Stap 2
Smelt de boter in een pannetje op het vuur. Roer hier 80 gram fijngekruimelde speculaasjes door. Druk met de achterkant van een lepel goed aan.. Bak de bodem 5 minuten in de oven, zet het hierna even weg om af te koelen.
3
Stap 3
Mix de roomkaas met suiker, citroensap en vanille extract. Voeg hierna 1 voor 1 de eieren toe tot het goed gemengd is.
4
Stap 4
Bereid hierna de topping. Schil de appels en snijd in blokjes. Meng de appelblokjes met een beetje citroensap. Meng de appels met 1,5 eetlepel van de suiker en de kaneel.
5
Stap 5
Kneed in een andere kom de bloem met de speculaaskruimels, boter en overige suiker tot een kruimelig deeg.
6
Stap 6
Verdeel de cheesecakevulling over de springvorm. Verdeel hierover de appelblokjes en verkruimel hierna het kruimeldeeg.
7
Stap 7
Bak de appelkruimel cheesecake 30 minuten in de oven.
8
Stap 8
Zet de taart hierna op een rooster en laat het tot kamertemperatuur afkoelen. Zet de taart hierna nog minimaal 4 uur in de koelkast om volledig af te koelen.
9
Stap 9
Verdeel voor het serveren de dulce de leche of karamelsaus over de taart. Als de dulce de leche niet vloeibaar genoeg is kun je een beetje heel kort in een kommetje verwarmen in de magnetron. Roer het even door zodat het vloeibaarder wordt.

Voeg niet meer appel toe, anders heb je de kans dat de topping door de taart zakt.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd

7 reacties

Leonie

Ik heb hem ook gemaakt, wel met wat extra hoeveelheden ingrediënten omdat ik een grotere vorm gebruik. Het beslag was inderdaad heel dun, waardoor ik dacht dat het mislukt was. Maar na het koelen was hij perfect! Echt een heerlijke taart, zeker voor herhaling vatbaar!

Laat een bericht achter

Nathalie

Graag wil ik mijn eerste cheesecake maken, heb bij lezen van recept een paar kleine vraagjes;.. ik heb een heteluchtoven.. moet de stand van mijn oven dan lager gezet worden? en bij de taart van Miljuschka moet je vijf eieren gebruiken én slagroom, bij bovenstaand recept minder eieren en géén slagroom.. ik begrijp dat dat niet perse nodig is dan?,.. en moet er ook een bakje water in hetelucht oven? en laatste vraag; inplaats van basterdsuiker, kan ik daarvoor inplaats ook zoetstof gebruiken en hoeveel gram zou dat dan moeten zijn?

Laat een bericht achter

Mariska

Oh no, bij mij bleef het "beslag" ook ontzettend dun. Was al erg vloeibaar toen ik het in de vorm deed en de topping zakte er direct door heen.... dubbel zo lang gebakken want na30 minuten was het nog mega vloeibaar... Staat nu te koelen! Hopen dat de smaak hetzelfde is en lekker!

Laat een bericht achter

Martine

Ik heb de taart vandaag gemaakt, maar de binnenkant is helemaal niet goed. Het is geen cheesecake maar heel dun, bijna nog net zoals het beslag was. Ik heb de taart drie uur laten afkoelen op het aanrecht en daarna heeft ie bijna 5 uur in de koelkast gestaan. Maar het is alsof ie niet lang genoeg gebakken is. Wat heb ik fout gedaan? ‍♀️

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Dat klinkt niet goed Martine. Heb je 2 kleine eieren gebruikt? En 'normale' roomkaas?

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op