Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Ontbijtpannenkoekjes met banaan en yoghurt


Yum, tijd voor een lekker verwenontbijtje op de dinsdag! Voor lekkere zachte fluffy pannenkoekjes mag je mij namelijk áltijd wakker maken. Ik deel vandaag simpele maar hele lekkere ontbijtpannenkoekjes met banaan en yoghurt.

Ontbijtpannenkoekjes met banaan en yoghurt

Ik ontbijt meestal met een schaaltje yoghurt met granola, maar sommige dagen wil je eens wat anders. En nu het herfst is vind ik het ook lekker als het wat warmer is. Daarom heb ik dikke romige yoghurt verwerkt in de meest fluffy ontbijtpannenkoekjes.

Voor de pannenkoekjes gebruik ik FAGE Total 0%. Dit is een dikke romige yoghurt die rijk is aan proteïne. Doordat de yoghurt van FAGE Total 0% geperst wordt is de structuur extra dik en romig. Ook is er geen suiker of andere zoetstof aan de yoghurt toegevoegd.

Ik houd daar ontzettend van, als yoghurt dikker en romig is. Qua smaak is deze yoghurt niet zo zuur als een normale yoghurt, als ik dit met granola eet voeg ik bijvoorbeeld geen honing of andere zoetmaker toe.

Ontbijtpannenkoekjes met banaan en yoghurt

Ontbijtpannenkoekjes met banaan en yoghurt

Het is ontzettend simpel om deze ontbijtpannenkoekjes van yoghurt en banaan te maken. De ingrediënten van het beslag meng ik in een blender of met de staafmixer. Hierdoor wordt de havermout fijner gemalen en worden alle ingrediënten goed gemengd. Het beslag is hierna direct klaar om te worden gebakken tot heerlijke zachte en fluffy pannenkoekjes.

De yoghurt en banaan gebruik ik niet alleen in het beslag van de ontbijpannenkoekjes, ook als topping. Als topping beleg ik de ontbijtpannenkoekjes eerst met één lepel dikke yoghurt van FAGE Total 0%. Dit besprenkel ik met maple syrup en hierover verdeel ik zoete gekarameliseerde plakjes banaan. Tot slot bestrooi ik de pannenkoekjes nog met een beetje granola of nootjes. Dat klinkt toch als een feestje? En dat is het ook, zo lekker!

Tip: wil je nog sneller? Bak dan 3 of 4 grote pannenkoeken van het beslag.

FAGE Total 0% heb ik in dit geval verwerkt als een ontbijtrecept. Ik vind het ook erg lekker om een schaaltje van deze yoghurt te eten na het sporten (lekker met vers fruit) of als tussendoortje einde van de middag. Dan is het een echte proteïne boost.

Ontbijtpannenkoekjes met banaan en yoghurt

Ontbijtpannenkoekjes met banaan en yoghurt

15 minuten
+ 15 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 75 gram havermout
  • 50 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 250 gram FAGE Total 0%
  • 1 rijpe banaan
  • 3 grote eieren
  • 1 theelepel vanille extract

Voor de topping:

  • 1 banaan
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • maple syrup
  • 2 eetlepels FAGE Total 0%
  • handje granola of nootjes

Bereiding

  • Meng in een staafmixer of blender de havermout met bloem, bakpoeder, zout, kaneel, poedersuiker, FAGE Total 0% , 1 banaan, de eieren en vanille extract.
  • Snijd voor de topping een banaan in plakjes. Bak de banaan aan beide kanten aan in een koekenpan. Bestrooi met rietsuiker en bak het aan beide kanten nog even mee.
  • Verwarm een pan op het vuur en bak hier kleine ontbijtpannenkoekjes van het beslag. Van dit beslag kunt je 12 – 16 pannenkoekjes bakken.
  • Stapel 3 of 4 pannenkoekjes op een bord en besprenkel met maple syrup. Verdeel hierover nog een lepel romige FAGE Total 0% en verdeel hierover de plakjes banaan en een beetje granola of nootjes.

Ontbijtpannenkoekjes met banaan en yoghurt
Ontbijt
Lunch

Dit artikel schreef ik in samenwerking met FAGE.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Daphne Innemee 21 oktober 2020 om 10:16

    Waar is FAGE te koop?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept