Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Kip fajita traybake met rijst

Een lekkere maaltijd binnen een handomdraai, wie wil dat nou niet? Deze kip fajita traybake met rijst is zo’n toppertje. Terwijl de traybake in de oven staat kun je even chillen, of met de kids spelen. Het is super simpel, snel klaar en ontzettend lekker!

Kip fajita traybake

Kip fajita traybake met rijst

Een traybake is super simpel. Je verdeeld groenten en vlees of vis over een bakplaat en schuift het in de oven. Daarna is het een kwestie van wachten, uit de oven halen en aanvallen.

Bij deze fajita traybake met kip werkt het ook zo. Enige dat je even moet doen is de kip en paprika in repen snijden. En vergeet ook de kruidenmix niet te mengen voor je het door de kip en groenten roert. Verder is het een kwestie van rijst koken en wachten tot de oven zijn werkt heeft gedaan. Hierna kun je genieten van heerlijke wraps. Dat is ook iets wat je zelf zou moeten doen: je wraps vullen met het fajita kipmengsel.

Het resultaat van de fajita traybake is een gevulde wrap met een heerlijke combinatie van gekruide kip, groenten met rijst, frisse limoen en romige zure room.

–> Wil je eens iets anders dan fajita wraps? Wat dacht je van deze lekkere kip fajita spiezen? Lekker van de barbecue, of uit de koekenpan.

Kip fajita traybake

Kip fajita traybake met rijst

20 minuten
+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram kipfilet in repen
  • 2 rode uien in partjes
  • 3 paprika’s verschillende kleuren, in repen
  • 3 tomaten in partjes
  • 250 gram gekookte rijst
  • zout
  • olijfolie

Voor de fajita kruidenmix:

  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel oregano

Voor erbij:

  • 2 kleine avocado’s in blokjes
  • 1 limoen in partjes
  • verse koriander of peterselie fijngesenden, ter garnering
  • Wraps of taco’s
  • zure room
  • geraspte cheddar kaas

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een kommetje de kruiden voor de fajita kruidenmix door elkaar.
  • Verdeel de repen kipfilet en paprika samen met de partjes ui en tomaat over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met de kruidenmix en zout. Hussel met de handen door elkaar zodat de kruiden goed gemengd zijn.
  • Rooster de kip met de groenten 20 minuten in de oven, schep het tussendoor een keer om. Doe hierna de rijst erbij en verwarm dit samen met de wraps verpakt in aluminiumfolie nog 5 minuten mee.
  • Bestrooi de bakplaat met fijngehakte koriander (of peterselie).
  • Serveer de bakplaat met de gekruide kip en groenten met de warme tortilla’s, blokjes avocado, zure room en geraspte kaas.

Kip fajita traybake
Hoofdgerecht
Kip, Rijst, Traybake
Ovenschotel

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

  1. Thea Blijleven-van workum 4 november 2020 om 11:56

    4 stars
    Ziet er heerlijk uit en ik ga het zeker maken deze week. Dank je wel

  2. Mariette 5 november 2020 om 15:13

    Vraag: de tortilla’s, rol je het mengsel erin als t klaar is of?

    1. Brenda Hoff 6 november 2020 om 14:23

      Hoi Mariette dat klopt. In de oven gaat de tortilla’s erbij, om op te warmen. Dan zet ik de hele traybake op tafel, met de tortilla’s erbij en kan iedereen zijn eigen wrap maken.

  3. Liesbeth 7 november 2020 om 18:25

    Vraag: door t vocht van de groenten wordt t best nat. Klopt dit of heb je er een oplossing voor? En de hoeveelheid rijst is misschien ruim aan de maat? Ruikt en smaakt erg lekker hoor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept