Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Sinterklaas saucijzenbroodje

Ik kon het niet laten nog een extra sinterklaasrecept met jullie de delen. Dit keer deel ik een hartig sinterklaashapje. Namelijk, Sinterklaas saucijzenbroodjes, in de vorm van ‘de zak van Sinterklaas’. Dat ziet er toch super leuk uit? En het is nog super lekker ook!

Tip om komend weekend met pakjes avond op tafel te zetten!

Sinterklaas saucijzenbroodje

Sinterklaas saucijzenbroodje

Niet alleen de vorm van dit saucijzenbroodje is anders, ook de vulling. Aan het gehaktmengsel heb ik namelijk niet alleen speculaaskruiden toegevoegd, maar ook gehakte kruidnoten. Dit geeft het hapje een extra sinterklaastintje.

De vorm van ‘de zak van sinterklaas’ maak je eenvoudig door van het gehakt een balletje te rollen. Dit leg je midden op een valletje bladerdeeg waardoor je de zijkanten om het balletje kunt vouwen. Door dit naar boven te laten uitsteken lijkt het op de zak van Sinterklaas. Doormiddel van keukentouw knopen we de zak dicht. Je kunt hier ook een strookje bladerdeeg voor gebruiken. Zorg er dan wel voor dat het bladerdeeg niet te slap is.

N.b. het keukentouw is niet eetbaar, dit dien je te verwijderen voordat je een hap neemt.

De Sinterklaas saucijzenbroodjes appelflapjes met amandelspijs zijn lekker bij de koffie of als hartig hapje. Ook kun je ze bijvoorbeeld samen met een aantal andere hapjes eten als avondmaaltijd tijdens pakjesavond. Dat wordt smullen!

–> Klik hier voor meer lekkere sinterklaashapjes en andere sinterklaasrecepten.

Sinterklaas saucijzenbroodje

Sinterklaas saucijzenbroodje

20 minuten
+ 25 minuten
10 hapjes

Ingrediënten

  • 350 gram gehakt
  • 1,5 eetlepel ketchup
  • 30 gram kruidnoten fijngehakt
  • 2 eieren
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • zout en peper
Extra benodigdheden:
  • Keukentouw

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng het gehakt met de ketchup, fijngehakte kruidnootjes, een half ei, speculaaskruiden, peper en zout.
  • Rol 10 balletjes van het gehakt.
  • Vouw om iedere gehaktballetje een plakje bladerdeeg. Leg het gehaktballetje in het midden van het plakjes bladerdeeg en vouw de zijkanten er omheen zodat het een soort zakje wordt. Strik voorzichtig een stukje keukentouw om de uiteinden van het bladerdeeg.
  • Bestrijk de bladerdeegpakketjes met ei.
  • Bak de sinterklaaspakketjes 25 minuten in de oven zodat het bladerdeeg mooi goudbruin is en de vulling gaar is. Verwarm de oventemperatuur de laatste 5 minuten eventueel naar 200 graden, om de saucijzenbroodjes mooi te kleuren.
  • Serveer de Sinterklaas saucijzenbroodjes als lunch, onderdeel van de maaltijd of bij de koffie of borrel.

Tip:

Het keukentouw kan niet gegeten worden. Dit dien je te verwijderen voordat je een hap neemt.

Sinterklaas saucijzenbroodje
Borrelhapje, Tussendoortje
Sinterklaas

Sinterklaas saucijzenbroodje

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept