Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Aardappeltartaartje met makreel

Licht en fris. Dit aardappeltartaartje met makreel is de perfecte starter van het (kerst)diner.

Met het kerstdiner eet je vaak meerdere gangen. In dat geval kun je beter voor gerechten gaan die lichter zijn en niet zo zwaar op de maag vallen. Zoals een lekker gerecht met vis. Dit aardappeltartaartje met makreel is wat dat betreft een ideaal voorgerecht.

Aardappeltartaartje met makreel

Dit aardappeltartaartje met makreel kookte ik voor het diner van Princes vis, eind september. Dit gerecht moest uiteraard uit vis uit blik van Princes bestaan. Tonijn heb ik in het hoofdgerecht verwerkt (ik maakte gevulde courgette tonno) bij het voorgerecht wilde ik iets anders dan tonijn. Uiteindelijk maakte ik dit tartaartje met makreel. En dat was zo lekker dat ik direct wist dat ik dit recept ook met jullie wilde delen. Niet in september, maar nu zodat jullie het kunnen meenemen in jullie menu voor het kerstdiner.

Aardappeltartaartje met makreel

Het aardappeltartaartje met makreel is een fris gerecht dat bestaat uit meerdere componenten. De basis is een romige laag van blokjes aardappel met mierikswortel, dille, zure room met citroen en komkommer.

Hieroverheen verdelen we een makreelmengsel van makreel uit blik met citroen. En tot slot verdeel ik een handje rucola met verse dille over het aardappeltartaartje.

Een drupje olijfolie maakt er een extra feestelijk gerecht van.

Aardappeltartaartje met makreel

Tartaar met aardappel met makreel

+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen vastkokend, geschild en in kleine blokjes (1 bij 1 cm)
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 theelepel geraspte mierikswortel
  • 1 groene appel granny smith, in blokjes
  • ¼ komkommer in blokjes
  • takje dille
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel zure room
  • 2 blikje makreelfilet op water
  • 1 citroen
  • rucola ter garnering
  • grof zout
  • zout en peper
Extra benodigdheden:
  • Dresseerring

Bereiding

  • Kook de aardappelblokjes beetgaar in gezouten water. Giet de aardappelblokjes hierna af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

Voor de aardappelsalade:

  • Doe de sjalotsnippers in een kom en schep er de aardappelblokjes onder. Voeg mierikswortel toe. Meng een beetje citroensap met de appelblokjes en voeg deze samen met de komkommer toe.
  • Hak de dille fijn en meng dit samen met scheutje azijn en 1 eetlepel olijfolie met zure room room bij. Breng op smaak met peper en zout.

Voor de makreeltopping:

  • Controleer de makreelfilets op achtergebleven graatjes. Snijd de vis in kleine stukjes meng de tartaar met een beetje olijfolie en rasp van ½ citroen. Breng op smaak met peper en grof zout. Roer dit mengsel even door elkaar.

Overige:

  • Maak de rucola even aan met een eetlepel olijfolie, zout en peper.
  • Zet een dresseerring op een bord. Schep er een laag aardappelsalade in en druk goed aan. Ga verder met een laag makreeltopping en druk dit ook goed aan.
  • Haal de dresseerring van de tartaar weg en werk af met enkele blaadjes rucola met dille. En maak af met een drupje olijfolie.

Aardappeltartaartje met makreel
Salade
Kerstrecept, Makreel
voorgerecht

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept