Ga naar de inhoud

Chocoladecakeje met salted caramel

Chocoladecakejes met salted caramel. Een perfecte afsluiter van het diner. De klassieke chocolade lava cakjes of moelleux au chocolat met karamel.

15 minuten Voorbereidingstijd
10 minuten Bereidingstijd
Delen op

Chocoladecakeje met salted caramel

Een diner is bij mij eigenlijk niet goed afgesloten als het toetje geen chocolade bevat. Ik kan je zeggen dat je met dit toetje goed zit hoor! Een heerlijk chocoladecakeje met salted karamel.

Een chocolade lava cakeje of moelleux Ā au chocolat als we op chique gaan. Zo eentje waar de chocolade en karamel uitlopen als je hem open snijdt. Instant happyness!

Chocoladecakeje met salted caramel

Chocoladecakeje met salted caramel

Een chocoladecakeje, gelukkiger kun je mij niet krijgen. Een goed toetje met chocolade Ć©n karamel. Dat maakt je avond compleet.

Het fijne aan dit gerecht is dat je het beslag van te voren kunt maken. Dit bewaar je in een spuitzak of afgesloten plasticzakje in de koelkast tot je aan het toetje toe bent. Daarna spuit je het beslag in de vormpjes en schuif je het zo de oven in. En dan staat het binnen 12 minuten op tafel.

In dit geval heb ik gezouten karamel (of Dulce de leche) in het midden van het beslag toegevoegd. Dit loopt samen met de chocolade uit het chocoladecakeje als je hem opensnijdt.

Het chocoladecakeje maak ik af door er nog wat salted caramel over te verdelen en er een bolletje ijs bij te serveren.

Chocoladecakeje met salted caramel

Chocoladecakeje met salted caramel

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze chocoladecakeje met salted caramel

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 10 minuten
Stap 1
Breek de chocolade in blokjes en smelt dit in een pannetje op zacht vuur samen met de boter.
2
Stap 2
Klop de suiker met 2 eieren en 2 eidooiers los met een garde. Meng de bloem en een snuf zout erdoor. Schenk het chocolademengsel bij het beslag.
3
Stap 3
Giet het beslag in een plastic zak en laat dit minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
4
Stap 4
Verwarm de oven voor op 210 graden en vet de vormpjes in. Bekleed ze voor de zekerheid ook met een rondje bakpapier. Zo komen ze straks gemakkelijker uit de vorm.
5
Stap 5

Knip een punt van een spuitzak open en spuit het beslag in de vormpjes. Vul ieder vormpje eerst voor de helft en verdeel dan een half theelepeltje karamelsaus of dulce de leche in het midden. Spuit hierna de rest van het beslag erop om het af te sluiten, vul de vormpjes voor voor maximaal 2/3 tot 3/4. Bak de cakejes 8-10 minuten in de oven.

6
Stap 6
Roer de dulce de lech los en meng met wat grof zeezout.
7
Stap 7
Snijd met een mesje voorzichtig langs de cakejes en wip ze er voorzichtig uit en leg ze op een bordje.
8
Stap 8
Maak het gerecht af met een bol ijs (ik nam karamelijs) en verdeel nog wat dulce de leche over het chocoladecakeje.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept

6 reacties

Paulien

Ik wil dit graag met kerst gaan maken. Ziet er lekker uit! Maar hoe weet ik of de cakejes gaar genoeg zijn? Normaal prik ik erin met een prikkertje, maar dat is nu juist niet handig :)

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Nee dat klopt. Je kunt wel even zien of de bovenkant gestold is/ gaar is. Soms is dit nog te slap, dan zou ik hem er nog even wat langer in doen.

Ilona

Zou je ipv de dulce de leche ook gewoon een blokje chocola als vulling kunnen gebruiken? Om dan hetzelfde effect te krijgen, maar dan met chocola?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Ilona, ja dat kan. Al is dat niet per se nodig, want bij dit cakeje komt er sowieso vloeibare chocolade uit.

Saskia

Klinkt als een heerlijk dessert! Hoe er wanneer voeg je de caramel toe in de cakejes?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Dit stond er inderdaad nog niet bij, nu wel :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op