Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Anti pasti borreldip

Anti pasti borreldip. Een dip van roomkaas met heel veel lekkere dingen. Dat kan toch niet anders dan een super lekker borrelhapje zijn?

Kerstmis en Oudejaarsavond kunnen we niet vieren zoals we gewend zijn, met veel familie of een grote groep vrienden. Maar laten we dan in het klein in ieder geval een borrel met lekkere hapjes niet overslaan.

Deze anti pasti borreldip is een topper. En ik zou hem niet alleen met Kerst of Oudejaarsavond op tafel zetten hoor, deze kan het hele jaar door. Dan maak je er gewoon geen ster van, maar een halve bal bijvoorbeeld.

Anti pasti borreldip

Anti pasti borreldip

Borrelhapjes, ik ben er dol op! Ik vind hartige hapjes op een borrelplank misschien nog wel lekkerder dan zoetigheid. Deze anti pasti borreldip is weer eens wat anders.

De borreldip heeft een basis van roomkaas welke ik heb gemengd met (semi)zongedroogde tomaatjes, gegrilde paprika en salami. In dit geval heb ik er een stervorm van gemaakt, maar je kunt hier natuurlijk iedere ander vorm van maken, zoals een halve bal. De roomkaas is vervolgens belegd met gehalveerde verse olijven en stukjes zongedroogde tomaat.

Naast de anti pasti borreldip heb ik verschillende toastjes en crackertjes gelegd. Hiermee kun je dippen in de borreldip, of besmeren met een mesje.

Anti pasti borreldip

Verse ingrediënten

Het is het lekkerste om voor dit hapje verse ingrediënten te gebruiken. Olijven van de notenboer of anti Pasti kraam van de markt bijvoorbeeld.  Ik krijg vaak de vraag wat semi-zongedroogde tomaatjes zijn. Dit zijn de zongedroogde tomaatjes die je in het koelvak van de supermarkt ziet, maar ook op de markt bij de kraam met hummus en andere anti pasti. Deze tomaatjes zijn mooi zacht en sappig, en hierdoor extra lekker.

Vegetarische versie

In dit recept gebruik ik salami in de borreldip, en salami en prosciutto ernaast. Wil je voor een vegetarische versie gaan, dan laat je dit eruit. Je hoeft in dat geval geen andere dingen toe ge voegen. Wel zou je bijvoorbeeld paprika of komkommer bij de crackertjes kunnen leggen zodat je hier ook mee kunt dippen.

Anti pasti borreldip

Anti pasti borreldip met roomkaas

+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

Voor de roomkaasdip

 • 200 gram roomkaas naturel
 • 30 gram semi zongedroogde tomaten fijngesneden
 • 20 gram gegrilde rode paprika fijngesneden
 • 25 gram salami plakjes fijngesneden
 • 1 eetlepel bieslook fijngesneden
 • 1 theelepel uienpoeder
 • halve theelepel knoflookpoeder
 • zout

Voor de garnering

 • 15 gemixte olijven zonder pit
 • 1 eetlepel semi zongedroogde tomaten in stukjes
 • crackers of toastjes voor erbij
 • plakjes salami of gedroogde worst voor erbij
 • prosciutto voor erbij
Extra benodigdheden:
 • kerstster-steker
 • huishoudfolie

Bereiding

 • Meng in een kom de roomkaas met de fijngesneden zongedroogde tomaatjes, gegrilde rode paprika, stukjes salami, bieslook, uienpoeder en knoflookpoeder. Breng op smaak met zout en roer goed door elkaar.
 • Druk het roomkaasmengsel in een grote stervorm uitsteker. Zorg ervoor dat het helemaal vol zit met het roomkaasmengsel. Leg de steker op een bordje of serveerplank en druk de roomkaas eruit zodat de ster op het bord ligt.
 • Heb je geen ster-uitsteker? Maak dan bijvoorbeeld een halve kerstbal, dit doe je door de roomkaas in huishoudfolie te verpakken. Met je handen vorm je er een halve kerstbal van. Haal hierna voorzichtig de huishoudfolie los en stort de kerstbal op een bord of serveerplank.
 • Beleg de roomkaas-ster of halve kerstbal met stukjes gehalveerde olijf en semi-zongedroogde tomaatjes. Dek de anti-pasti schotel af met huishoudfolie en zet de serveerschaal of -bord in de koelkast en laat het minimaal 30 minuten opstijven.
 • Haal voor het serveren de schaal uit de koelkast en verwijder de huishoudfolie. Verdeel crackres of toastjes en de plakjes worst of vlees om de anti pasti schotel heen.

Anti pasti borreldip

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept