Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Snelle pasta met tomaten-roomkaassaus

Een snel pastarecept is altijd welkom, zeker zo begin van het nieuwe jaar, toch? Dit recept is zo lekker makkelijk dat je het het liefst iedere dag op tafel zou zetten. Daarnaast is deze snelle pasta met tomaten-roomkaassaus lekker vol van smaak én makkelijk in te vriezen voor een later moment. Wat wil je nog meer!

Snelle pasta met tomaten-roomkaassaus

Snelle pasta met tomaten-roomkaassaus

Het geheime ingrediënt van deze snelle pasta is een ingrediënt dat je wellicht niet zo snel bij een pasta zou bedenken. Ik bedacht me namelijk dat roomkaas een doodnormale tomatensaus een heerlijke romig accent zou kunnen geven. En wat bleek? Dat doet het zeker!

De normale saus van tomaten wordt dankzij de roomkaas heerlijk vol van smaak en blijft toch licht. Zo heb je in een handomdraai een heerlijke pastasaus op tafel staan!

Voor een complete maaltijd kun je gewokte spinazie door de pasta roeren, of roergebakken courgette met reepjes paprika. Ook is het lekker om een lichte rucolasalade naast de pasta te serveren. Zo heb je een heerlijke avondmaaltijd die je binnen 20 minuten op tafel zet.

–> Kun je nog meer pasta inspiratie gebruiken? Neem eens een kijkje op deze pagina, hier hebben we alle pastarecepten bij elkaar gezet. Daar zit zeker veel lekkers voor je tussen!

Snelle pasta met tomaten-roomkaassaus

Snelle pasta met tomaten-roomkaassaus

+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram pasta penne of fusilli
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 15 gram verse basilicum
  • 1 blik tomatenblokjes a 400 gram
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 100 gram roomkaas
  • olie om in te bakken
  • peper en zout

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui en snijf of pers het teentje knoflook fijn. Verwarm een grote koekenpan of hapjespan met daarin olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook totdat de ui glazig is.
  • Snijd de steeltjes van de basilicum klein en voeg ze toe aan de pan met ui. Houd de blaadjes apart voor later.
  • Voeg dan de tomatenblokjes en de balsamicoazijn toe en roer kort door. Voeg vervolgens de roomkaas toe en roer goed door. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Meng de pasta als laatste door de saus. Garneer met de basilicumblaadjes en serveer de pasta direct.

Tip:

Voor een complete maaltijd kun je gewokte spinazie door de pasta roeren, of roergebakken courgette met reepjes paprika.
Ook is het lekker om een lichte rucolasalade naast de pasta te serveren. 

Snelle pasta met tomaten-roomkaassaus
Hoofdgerecht
Pasta, Vegetarisch

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Yvette 5 januari 2021 om 11:01

    Welke roomkaas heb je gebruikt een naturel of met kruiden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept