Nu we in het weekend samen thuis zijn kunnen we het maar beter leuk maken. Duik daarom lekker de keuken in samen! Ga aan de slag met deze luchtige bananenbrood muffins met pindakaas. Geloof me, ze zijn super lekker!
Bananabread, maar dan verpakt in een muffin. Met pindakaas én chocolate chips. Én zonder suiker, al voeg ik wel een beetje honing toe. Ik wilde namelijk dat deze muffins naast gezonder ook lekker zouden zijn.
Bij deze muffins gebruik ik geen boter en suiker. Het nadeel van gezonde bakrecepten vind ik namelijk dat ze meestal niet echt lekker zijn. Of zeg maar niet te eten. Ik wilde een baksel maken dat écht lekker is. Waar je niet vanaf kan blijven. En ja dan zijn een aantal goede ingrediënten die stiekem ook een beetje fout zijn wel nodig.
Bananenbrood muffins met pindakaas
Nou dat écht lekker is gelukt hoor! De bananenbrood muffins met pindakaas zijn super lekker. Naast bananen en pindakaas voeg ik ook Griekse yoghurt toe aan het beslag, met kaneel en vanille extract zorgen deze voor een extra lekkere smaak. En de kers op de muffins? Dat zijn de chocolate chips. Die maken de muffins onweerstaanbaar!
Mijn ervaring is inmiddels dat de muffins snel op zijn. Maar natuurlijk kun je ze ook bewaren. Bewaar de muffins tot 3 dagen in een afgesloten plasticzak of trommel, of vries de muffins in.
Bananenbrood muffins met pindakaas
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen
- 3 eetlepels honing
- 160 gram Griekse yoghurt
- 1 ei
- 120 ml melk
- 120 gram pindakaas
- 2 theelepels vanille extract
- 200 gram bloem
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel baksoda
- 1 theelepel bakpoeder
- snuf zout
- 100 gram chocolate chips puur of melk
Extra benodigdheden:
- Muffinvormpjes
- Muffintray
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden, bekleed een muffin tray met bakpapiertjes of vet in.
- Prak de bananen fijn. Meng dit in een kom met de honing, Griekse yoghurt, ei, melk, pindakaas en vanille.
- Meng in een andere kom de bloem met de kaneel, baksoda en bakpoeder met een snuf zout.
- Meng de natte ingrediënten met de droge ingrediënten. Roer even kort door elkaar, tot het net gemengd is. Roer hierna de chocolate chips door het mengsel.
- Verdeel het mengsel in de vormpjes. Bak 5 minuten op 220 graden en verlaag de temperatuur van de oven hierna naar 130 graden en bak de muffins nog 12 minuten.
Tip:
