Ga naar de inhoud

Bananenbrood muffins met pindakaas

Bananabread, maar dan verpakt in een lekkere muffin. Deze bananenbrood muffins met pindakaas zijn he-mels! En zonder suiker!
10 minuten Voorbereidingstijd
17 minuten Bereidingstijd
Delen op

Bananenbrood muffins met pindakaas

Nu we in het weekend samen thuis zijn kunnen we het maar beter leuk maken. Duik daarom lekker de keuken in samen! Ga aan de slag met deze luchtige bananenbrood muffins met pindakaas. Geloof me, ze zijn super lekker!

Bananenbrood muffins met pindakaas

Bananabread, maar dan verpakt in een muffin. Met pindakaas én chocolate chips. Én zonder suiker, al voeg ik wel een beetje honing toe. Ik wilde namelijk dat deze muffins naast gezonder ook lekker zouden zijn.

Bij deze muffins gebruik ik geen boter en suiker. Het nadeel van gezonde bakrecepten vind ik namelijk dat ze meestal niet echt lekker zijn. Of zeg maar niet te eten. Ik wilde een baksel maken dat écht lekker is. Waar je niet vanaf kan blijven. En ja dan zijn een aantal goede ingrediënten die stiekem ook een beetje fout zijn wel nodig.

Bananenbrood muffins met pindakaas

Bananenbrood muffins met pindakaas

Nou dat écht lekker is gelukt hoor! De bananenbrood muffins met pindakaas zijn super lekker. Naast bananen en pindakaas voeg ik ook Griekse yoghurt toe aan het beslag, met kaneel en vanille extract zorgen deze voor een extra lekkere smaak. En de kers op de muffins? Dat zijn de chocolate chips. Die maken de muffins onweerstaanbaar!

Mijn ervaring is inmiddels dat de muffins snel op zijn. Maar natuurlijk kun je ze ook bewaren. Bewaar de muffins tot 3 dagen in een afgesloten plasticzak of trommel, of vries de muffins in.

Bananenbrood muffins met pindakaas

Ingrediënten

stuks

Extra benodigd

  • Muffinvormpjes
  • Muffintray
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bananenbrood muffins met pindakaas

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 17 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden, bekleed een muffin tray met bakpapiertjes of vet in.
2
Stap 2
Prak de bananen fijn. Meng dit in een kom met de honing, Griekse yoghurt, ei, melk, pindakaas en vanille.
3
Stap 3
Meng in een andere kom de bloem met de kaneel, baksoda en bakpoeder met een snuf zout.
4
Stap 4
Meng de natte ingrediënten met de droge ingrediënten. Roer even kort door elkaar, tot het net gemengd is. Roer hierna de chocolate chips door het mengsel.
5
Stap 5

Verdeel het mengsel in de vormpjes. Bak 5 minuten op 220 graden en verlaag de temperatuur van de oven hierna naar 180 graden en bak de muffins nog 12 minuten.

Bewaar de muffins tot 3 dagen in een afgesloten plasticzak of trommel. Of vries de muffins in.

Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Croissant traybake met aardbeien en room
Groenteomelet

5 reacties

Marloes

Ze lijken mij heerlijk! Alleen kun je ze eigenlijk niet suikervrij noemen, want honing is ook gewoon een vorm van suiker.

Laat een bericht achter

Annemarie

Erg benieuwd naar deze muffins. Bananenbrood is erg lekker! Al meerdere keren gemaakt. Hier nu een kleine aanpassing gedaan. 3 el. stevia gebruikt ipv honing. Benieuwd of dat goed komt.

Laat een bericht achter

Sophie

Net gemaakt met alle restjes in huis, bleek dat ik geen melk had dus chocolademelk gebruikt en ook de griekse yoghurt niet in huis dus vanille yoghurt gebruikt. Hopen dat het alsnog lekker is

Laat een bericht achter

Florina

Hier word ik blij van! Vanmorgen vroeg gemaakt, vanmiddag mee in mijn racefietsjack! Voor onderweg en daarna thuis nog voor herstel! Met deze kou verlies je toch iets meer warmte/energie. Dank je wel voor deze heerlijkheidjes die zeer geschikt zijn voor intensieve sportmomenten. En natuurlijk gewoon voor de lekker!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat leuk om te horen Florina, het zijn ook echt toppertjes deze!

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op