Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pre-order actie: ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 Makkelijk & Snel agenda 2022!


Pre-order actie:
ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Italiaanse kip in tomatensaus met spaghetti

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Dit recept voor Italiaanse kip in tomatensaus met spaghetti is simpel, en super lekker. Het bleek namelijk één van de lekkerste pastasauzen die ik heb gemaakt. Ik maakte het in de slowcooker, maar je kunt ook een stoofpan gebruiken.

Basilicum kip in tomatensaus

Italiaanse kip in tomatensaus

Italiaanse kip in tomatensaus is simpel om te maken, en super lekker. In feite doe je ingrediënten voor de saus (tomatenblokjes en passata) in de pan. Hier voeg je smaakmakers en kip aan toe en dan laat je de warmte het werk doen. Spaghetti koken we in een aparte pan. Als de kip gaar is halen we deze uit de saus en voeg ik nog crème fraîche en verse basilicum toe. Hier roeren we de spaghetti toe en dan is de Italiaanse kip in tomatensaus klaar.

Het fijne aan bereiding in de slowcooker (klik hier voor meer slowcooker recepten) is dat de saus door het langzame garen heel veel smaak krijgt. Daarbij wordt de kip boterzacht en mals. Maar bereiding in de stoofpan kan natuurlijk ook, hieronder heb ik deze bereidingswijze ook toegevoegd bij het recept.

De pastasaus bevat weinig tot geen groenten. Voeg bijvoorbeeld gebakken courgette of Italiaanse roerbakgroenten toe aan de saus. Of serveer met een groene salade.

Basilicum kip in tomatensaus

Italiaanse kip in tomatensaus

10 minuten
+ 3 uur
4 personen

Ingrediënten

  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • 400 ml passata gezeefde tomaten
  • 2 theelepels maïzena
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1,5 eetlepel gedroogde basilicum
  • 350 gram kipfilet
  • 275 gram spaghetti
  • handje verse basilicum
  • 125 gram crème fraîche
  • Parmezaan geraspt
  • zout en peper
Extra benodigdheden:
  • Slowcooker of stoofpan

Bereiding

Bereiding slowcooker

  • Verdeel de tomatenblokjes en passata in de slowcooker. Meng de maïzena met een beetje water tot een papje en roer dit ook door de tomatensaus.
  • Doe de teentjes knoflook, gedroogde basilicum en zout en peper erbij en roer door.
  • Leg de kip in de saus en verwarm 1 uur op high en 2 uur op low.

Bereiding stoofpan

  • Fruit de knoflook kort in olie. Doe hierna de tomatenblokjes en passata in de pan. Meng de maïzena met een beetje water tot een papje en roer dit ook door de tomatensaus.
  • Doe gedroogde basilicum en zout en peper erbij en roer door. Breng de saus aan de kook en zet het vuur hierna op medium tot laag. Leg de kipfilet in de pan en verwarm dit 30 minuten mee, tot de kip gaar is.

Verdere bereiding

  • Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal de kip uit de saus en snijd in stukken.
  • Roer de crème fraîche en verse basilicum door de saus. Verwarm dit nog even kort mee en roer door elkaar. Roer de gekookte spaghetti door de saus.
  • Verdeel de spaghetti over de borden en leg de kip erbij. Bestrooi met verse basilicum en Parmezaan.

Basilicum kip in tomatensaus
Hoofdgerecht
Pasta

Basilicum kip in tomatensaus

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Saskia 11 juni 2021 om 17:29

    Deze saus is top. Heb het alleen wat aangepast: chorizo, courgette en wat chilipepers erdoor in plaats van de kipfilet. Staat minimaal één keer per maand op het menu.
    Bedankt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept