Ga naar de inhoud

Hartige galette met biet en wortel

Een lekker gerecht uit de oven. Hartige galette met rode biet en wortel. Bladerdeeg met gegrilde groenten, feta en tijm.

20 minuten Voorbereidingstijd
35 minuten Bereidingstijd
Delen op

Hartige galette met biet en wortel

Tijd voor een lekker ovengerecht, een hartige galette met biet en wortel. Een hartige taart van bladerdeeg, zonder ei. Met een romig laagje onderop, gegrilde groenten en tijm en feta. Lekker!

De hartige galette met biet en wortel is geen standaard mei-recept. Het is iet zonnig, licht en fris maar meer herfstig. Maar ik had hier zelf zo’n zin in dat ik het toch gewoon nu met jullie deel. Want in mei en juni kan het ook regenen en dan heb je hier misschien juist wel trek in. Of serveer een frisse salade bij de hartige galette, dan heb je een beetje van beide šŸ™‚

Hartige galette met biet en wortel

Galette

Een galette is een knapperige ronde taart. Meestal bevat is een galette zoet met een vulling van fruit. De randen van het deeg worden deels over de vulling gevouwen.

Het leuke aan een galette is dat het super simpel is om te maken. Het ziet er heel eenvoudig uit, en dat is het ook. Eerder deelden we op de blog een galette met frambozen en appel en heerlijke mini galettes met appel en karamel. Dat zijn lekkere kleine gebakjes geworden.

Hartige galette met biet en wortel

Deze keer ga ik voor een hartige galette met biet en wortel. En courgette. Ik zie het als een hartige taart, maar dan zonder de vulling van ei.

De basis van de hartige galette is bladerdeeg. Dit snijd ik in een zo groot mogelijke cirkel, ik gebruik hiervoor bladerdeeg op rol uit het koelvak van de supermarkt. Het midden van de cirkel beleg ik in dit geval met een mengsel van mascarpone (je kunt ook ricotta gebruiken) met gebakken ui en tijm. Hierover verdeel ik dunne plakjes rode biet, wortel en courgette. Dit leg ik kris kras door elkaar. Zorg wel dat de rand van het bladerdeeg vrij blijft, dit vouw je straks over de groente heen.

De hartig galette met biet en wortel breng ik op smaak met een beetje honing en tijm. De randen van het bladerdeeg vouw ik naar binnen zodat een ronde taart met een mooie korst ontstaat. De zijkanten kun je nog even besmeren met losgeroerd ei, zo ontstaat een mooie goudbruine korst.

Als de galette met biet en wortel uit de oven komt bestrooi ik het nog lekker met wat feta. En dan is het tijd om hem aan te snijden.

Hartige galette met biet en wortel

Hartige galette met biet en wortel

Ingrediƫnten

punten
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze hartige galette met biet en wortel

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 35 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Verwarm een koekenpan met olie en fruit de ui met knoflook. Roer ook de blaadjes van 2 takjes tijm erdoor.
3
Stap 3
Leg het bladerdeeg op het bakpapier en snijd er een zo groot mogelijke cirkel van. Laat de buitenste 2,5 cm van het bladerdeeg vrij, besmeer de rest met de mascarpone. Verdeel het uitmengsel erover.
4
Stap 4
Verdeel de plakjes biet, wortel en courgette over het mascarponemengsel en verdeel hierover de honing. Breng op smaak met zout en peper.
5
Stap 5
Vouw de buitenste rand van het bladerdeeg naar binnen, over de plakjes groenten. Besprenkel de groenten met een eetlepel olijfolie en bestrooi met de overige tijm.
6
Stap 6
Roer het ei los en bestrijk hier het bladerdeeg mee.
7
Stap 7

Bak de galette 35 tot 40 minuten gaar in de oven. Tot het bladerdeeg knapperig en goudbruin is en de groenten gaar.

8
Stap 8
Verkruimel voor het serveren de feta over de galette.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op