Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Sangriacake – Frisse zomercake

Yum, tijd voor een hele lekkere zomercake. Een frisse sangriacake. Een cake met al het goede van sangria. Sangria verwerken we in dit geval in het beslag van de sangriacake en in de icing die we over de cake heen verdelen. Rozijnen, sinaasappel en limoen maken de cake extra zomers en fris. Een topper van een cake op warme zomerdagen!

Sangriacake – Frisse zomercake

Sangriacake, moet je er op een warme dag wel aan denken om deze zomercake te maken, of juist niet?

Op warme dagen bak ik eigenlijk het liefst niet. Die warme oven maakt het nog warmer in huis, dus blijft hij liever uit. Toch wil ik in de warme zomer ook weleens iets lekkers bij de koffie als er visite komt of we met vrienden afspreken. Dan kies ik vaak voor no bake-taarten óf voor baksels die heerlijk fris en fruitig smaken. Een soort compensatie voor het feit dat de oven dan toch aangaat. Een van die frisse baksels voor komende zomer is deze sangriacake, het is een frisse zomercake.

De cake moet je weliswaar bakken, maar daaroverheen komt een hele lekkere icing. Met sinaasappel en limoen een frisse topping. En deze cake kun je heel goed bewaren in de koelkast, zodat hij extra fris is.

Sangriacake – Frisse zomercake

Sangriacake – frisse zomercake

Sangria kennen we allemaal. Deze koude drank op basis van wijn en vruchten is heerlijk fris voor in de zomer. Door sangria te gebruiken in de basis van de cake én in de icing en verder sinaasappel- en limoenrasp aan de cake toe te voegen, krijg je een heerlijk frisse cake met een touch sangria.

Wil je die touch groter laten zijn? Snijd dan de cake over de lengte doormidden en vul ‘m met de icing. Zo krijg je nóg meer sangriasmaak! Lekker!

Een beetje gepriegel, maar wat ook leuk is: Verdeel de icing in drieën en geef een deel een geel kleurtje met kleurstof en een deel een rode kleur. Verdeel de drie kleuren icing over de sangriacake voor een extra tof effect.

Sangriacake – Frisse zomercake

Sangriacake – Frisse zomercake

15 minuten
+ 1 uur
10 personen

Ingrediënten

 • 100 gram rozijnen
 • 200 ml sangria
 • 200 gram roomboter kamertemperatuur
 • 200 gram suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 4 eieren
 • 1 sinaasappel geraspt
 • 1 limoen geraspt
 • 210 gram zelfrijzend bakmeel plus 1 eetlepel

Voor de icing

 • 100 gram roomkaas naturel
 • 50 gram roomboter gesmolten
 • 2-4 eetlepels sangria
 • 100 gram poedersuiker
 • ½ theelepel vanille-extract
 • snuf zout
 • Eventueel: gele of rode kleurstof
Extra benodigdheden:
 • Cakevorm van 25cm

Bereiding

 • Vet de cakevorm in en verwarm de oven op 170 graden.
 • Laat de rozijnen liefst zo lang mogelijk wellen in de sangria. Eventueel kun je de sangria licht verwarmen zodat de rozijnen de sangria nog beter opnemen.
 • Klop de boter samen met de suiker en vanillesuiker tot een romig geheel. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Wacht steeds met het toevoegen van een nieuw ei totdat het vorige ei helemaal is opgenomen. Meng er vervolgens de sinaasappel- en de limoenrasp doorheen.
 • Laat de rozijnen uitlekken en meng ze daarna met 1 eetlepel bloem.
 • Meng dan de bloem door het beslag en meng als laatste de rozijnen door het beslag. Giet het beslag dan in de vorm.
 • Bak de cake in 60 – 70 minuten af in de oven totdat de cake helemaal gaar is. Check de gaarheid na 60 minuten en laat de cake eventueel langer in de oven staan. Laat dan afkoelen in de vorm en stort de cake daarna op een rek om helemaal af te koelen.
 • Maak in de tussentijd de icing. Meng hiervoor de roomkaas met de boter, de sangria, de poedersuiker, het vanille-extract en het snufje zout (en eventueel de kleurstof) in de keukenmachine door elkaar.
 • Verdeel de icing over de cake en laat even staan. Garneer eventueel met sinaasappelpartjes en serveer daarna in dikke plakken.

Sangriacake – Frisse zomercake
Tussendoortje
Tussendoor

Sangriacake – Frisse zomercake

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept