Ga naar de inhoud

Broccoli recepten – 10x Makkelijke Maaltijden met broccoli

Tijd voor een lijstje met lekker veel receptinspiratie. Deze keer zet ik de broccoli in het zonnetje. Een veelzijdig en ideaal ingrediënt bij de makkelijke maaltijd. In dit artikel zet ik 10 hele lekkere (en totaal verschillende) broccoli recepten voor je op een rijtje.

Broccoli recepten

Broccoli is een van de groenten die ik het meest gebruik in de keuken. Samen met courgette en paprika vormt het mijn top 3 denk ik. De groene groente is veelzijdig en is makkelijke te combineren met andere smaken. Meestal eten we het als AVG, met aardappels en groenten. Mijn meiden zijn hier ook dol op en dus komt dat automatisch vaak op tafel. Maar ik vind het ook een hele lekkere combinatie met kip en rijst of bij de pasta. Broccolisoep is ook een topper natuurlijk en de groene lasagne is ook een van mijn favorieten.

Ik zou zeggen scroll snel naar beneden voor de lekkerste broccoli recepten

Broccoli recepten

Klik op de foto of titel van het gerecht om het recept direct te bekijken.

Snelle kip teriyaki met broccoli

Snelle kip teriyaki met broccoli

Maaltjes met slechts een paar ingrediënten die binnen no time op tafel staan, I love it! In dit geval rijst met broccoli en kip met een sausje. Deze snelle kip teriyaki is een topper voor het hele gezin!

Klik hier om het recept direct te bekijken.

Parmezaan aardappeltjes met broccoli

Parmezaan aardappeltjes met broccoli

Aardappeltjes uit de oven, dat is wat mij betreft altijd goed. Deze keer gaan we voor de combinatie met parmezaan aardappeltjes. Een super snelle maaltijd. Extra lekker door de mosterd en citroen die het gerecht extra smaak geven.

Klik hier voor het recept

Groene lasagne met pestosaus, broccoli en spinazie

Groene lasagne met pestosaus

Groene pesto en pasta is een topcombinatie, daarom wilde ik bij deze lasagne een pestosaus maken. Het resultaat is een compleet groene lasagne. En boordevol groenten, zoas broccoli, spinazie en groene pesto. Echt een topper. Je bekijkt het recept hier!

Hartige taart: broccoli & Kip

Dit recept is er eentje uit de oude doos, maar nog steeds is het een van mijn favoriete hartige taarten. De hartige taart is goed gevuld, en echt heel erg lekker. Bij menig etentje heeft deze al op tafel gestaan! Altijd een succes en dus een aanrader.

Klik hier voor het recept.

Broccolistamppot met shoarma

Stamppotje van broccoli met kip-shoarma

Een stamppot mag niet ontbreken. Deze met kipshoarma is veruit mijn favoriet. Extra lekker met knapperige rode paprika en champignons. Doordat de kipshoarma flink gekruid is heeft de stamppot qua smaakmakers verder niets meer nodig. Een supersnelle stamppot en dus heel lekker!

Kip cordon bleu ovenschotel met broccoli

Kip cordon bleu ovenschotel met broccoli 

Kip cordon bleu, maar dan verwerkt in een ovenschotel met broccoli. In chique termen had ik dit ook deconstructured kip cordon bleu ovenschotel kunnen noemen. De ingrediënten van dit stukje vlees worden namelijk ‘uit elkaar gehaald’ en los in de schotel verwerkt. Met aardappeltjes, kip, ham en kaas. Yum!

Citroenpasta met broccoli en kip

De combinatie met pasta is ook altijd een succes. Wat dacht je van citroenpasta? Lekker met kip, of ga je liever voor zalm? Vervang de kip in dat geval door gebakken zalm of verse gerookte zalm.

Klik hier om het recept direct te bekijken

Gegratineerde broccoli caprese

Lekker bijgerecht nodig bij aardappeltjes? Deze gegratineerde broccoli caprese is zo lekker. Met tomaatjes, mozzarella en pesto. Laat het gratineren in de oven en je hebt een heerlijk bijgerecht. Eentje die super snel klaar is. Yum!

Noedels met biefstuk en broccoli

Noedels met biefstuk

Noedels, biefstuk en broccoli. Simpel en lekker. Met een sausje van hoisinsaus en sojasaus.
De perfecte makkelijke maaltijd.

Broccolisoep

Een recept om altijd achter de hand te hebben: een snelle broccolisoep!

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op