Ga naar de inhoud

Citroenpasta met broccoli en kip

Lekker hoeft niet ingewikkeld te zijn, dat bewijst deze lekkere citroenpasta met broccoli en kip. Ik hoop dat jullie ook genoten hebben van het weekend. Misschien is je vakantie zelfs al begonnen? (of juist alweer voorbij?) Wij hebben dit weekend onze housewarming gevierd voor vrienden en familie en dat was...
25 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de pasta in ruim water gaar, kook de roosjes broccoli in een andere pan.
2
Stap 2
Breng de kip op smaak met zout en peper en bak dit in een koekenpan met boter aan beide kanten goudbruin en gaar.
3
Stap 3
Snijd de gebakken kipfilet in plakken en doe ze terug in de koekenpan. Doe de gekookte pasta en broccoli er bij en breng op smaak met zout en peper, citroensap en rasp en voeg de roomkaas toe. Verwarm dit even mee en roer door zodat het goed gemengd is.
4
Stap 4
Verdeel over de borden en maak af met de Parmezaanse kaas.

Citroenpasta met broccoli en kip

Recept Citroenpasta met broccoli en kipLekker hoeft niet ingewikkeld te zijn, dat bewijst deze lekkere citroenpasta met broccoli en kip.

Ik hoop dat jullie ook genoten hebben van het weekend. Misschien is je vakantie zelfs al begonnen? (of juist alweer voorbij?) Wij hebben dit weekend onze housewarming gevierd voor vrienden en familie en dat was super geslaagd, het mooie weer hielp daar ook zeker aan mee.

 

Vandaag doe ik even rustig aan na het feestweekend en een maaltje als deze is dan ideaal. Met maar een paar ingrediënten maak je een topgerecht. Deze pasta is een echt zomer-recept, door de citroen is het lekker fris, de roomkaas zorgt voor een romige touch en de Parmezaan geeft een beetje pit. Broccoli zorgt voor de nodige groentjes, en de kip? Die is gewoon erg lekker.

Recept Zomerpasta met citroen en broccoli

Citroenpasta met broccoli en kip

 

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade

5 reacties

Marloes

Lijkt mij heerlijk! Kan ik de roomkaas door iets anders vervangen?

Laat een bericht achter

jaimyskitchen

Hmmmm, citroen & pasta is echt een TOPcombi!

Laat een bericht achter

Tineke

Hilarisch dit. Ik heb net vrijdag citroen pasta gemaakt geïnspireerd op https://brendakookt.nl/2016/10/31/pasta-met-citroen-kip/ En ik had zo geen inspiratie voor groentes erbij. Aan broccoli zou ik niet gedacht hebben. Adviesje van mij voor de kokers is wel om meer citroensap te gebruiken. Ik heb een hele gebruikt voor twee personen en toen smaakte het voldoende naar citroen. Maar experimenteer er lekker op los.

Laat een bericht achter

Marleen

Bedoel je met roomkaas monchou?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Nee hiermee bedoel ik neutrale roomkaas, zoals bijvoorbeeld Philadelphia.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op