Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Fruitsalade met blauwe kaas

We zijn inmiddels halverwege augustus en ik geniet nog steeds van het salade seizoen. Ik vind het heerlijk om hiermee te variëren en nieuwe variaties te bedenken. Deze keer heb ik hulp gehad van mijn vriendin Jorien. Zij ging aan de slag met deze fruitsalade met blauw kaas.

Een super lekkere frisse salade met meloen, aardbei en druiven. De blauwe kaas geeft de salade pit!
Serveer de fruitsalade met blauwe kaas als bijgerecht, bijvoorbeeld bij de barbecue.

Fruitsalade met blauwe kaas

Salade recepten

Er staan inmiddels 132 salade-recepten online op brendakookt.nl, en nog geen één met blauwe kaas. En daar is een reden voor. Ik hou daar namelijk niet. Ik lust zo’n beetje alle kazen, maar blauw schimmelkaas is niet mijn ding. Iedere keer als ik het toch probeer valt het me weer tegen.

Maar gelukkig is daar mijn vriendin Jorien. Zij helpt mij vaak op kookdagen in de keuken en deze keer vroeg ik haar inspiratie voor de recepten. Ze kwam op het idee van deze fruitsalade met blauwe kaas. Persoonlijk zou ik hem dus niet helemaal maken op deze manier, omdat ik de kaas niet lust. Maar verder vind ik deze salade helemaal top! De kaas zou ik vervangen door feta bijvoorbeeld.

Fruitsalade met blauwe kaas

Fruitsalade met blauwe kaas

Deze fruitsalade met blauwe kaas bevat een basis van fruit. In dit geval zijn we gegaan voor meloen met druiven en aardbei. Eventueel zou je bijvoorbeeld ook nog blauwe bessen toe kunnen voegen. Rucola vinden we lekker voor erbij, en de blauwe kaas maakt het compleet.

Een dressing is bij deze fruitsalade niet helemaal nodig, maar kan wel. Wij gaan graag voor vijgen-dadelazijn. Als je dit niet in huis hebt kun je ook gaan voor balsamico.

Deze fruitsalade met blauwe kaas doet het goed als bijgerecht bij de barbecue, maar is ook lekker in combinatie met andere gerechten.

Fruitsalade met blauwe kaas

Fruitsalade met blauwe kaas

+ 15 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • ¼ meloen
  • 120 gram aardbeien
  • 100 gram groene druiven
  • 50 gram rucola
  • 60 gram blauwe kaas bijvoorbeeld gorgonzola
  • 3 eetlepels vijgen-dadelazijn

Bereiding

  • Snijd de meloen in blokjes, of maak mooie balletjes met een meloenlepel.
  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer de aardbeien en snijd grotere stukken in kwarten. Halveer de druiven.
  • Verdeel de rucola over een schaal en verdeel hierover het fruit. Bestrooi dit met verkruimelde blauwe kaas.
  • Maak de fruitsalade met blauwe kaas af moet vijgen-dadelazijn.

Fruitsalade met blauwe kaas
Bijgerecht, Salade
Bijgerecht, Salade

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept