Ga naar de inhoud

Broccolischotel met aardappeltjes in kaassaus

Broccolischotel met aardappeltjes in kaassaus. Vegetarische ovenschotel met broccoli, aardappel en kaas.

25 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Broccolischotel met aardappeltjes in kaassaus

Een AVG’tje. Zonder vlees, en verwerkt in een ovenschotel. Deze broccolischotel met aardappeltjes in kaassaus is een lekkere makkelijke maaltijd. Niet alleen wij smulden ervan, onze kids ook!

Aardappelen en broccoli met kaas verwerkt in een vegetarische ovenschotel.

Broccoli met aardappeltjes in kaassaus

Broccolischotel met aardappeltjes in kaassaus

AVG, aardappelen met vlees en groenten doen het goed bij ons thuis. Het is een van de weinige gerechten waarbij allebei de meiden lekker mee eten. Hierdoor eten we het regelmatig. Maar natuurlijk is het ook leuk om daarmee af te wisselen. Het hoeft niet iedere keer hetzelfde te zijn. Je kunt aardappelen met groenten goed verwerken in een stamppot, maar ook in een ovenschotel. Dat heb ik gedaan met deze broccolischotel met aardappeltjes in kaassaus.

Broccoli en kaas dat is wat mij betreft een hele fijne match. Kaas maakt broccoli net even lekkerder.
Bij deze broccolischotel heb ik voorgekookte broccoliroosjes en krieltjes met elkaar gemengd. Hierdoor roer ik een sausje van kookroom met ui, knoflook, tijm en geraspte mozzarella. Samen in de oven maakt dit een lekker smeuïge broccolischotel met een krokant korstje.

Niet alleen wij smulden ervan, onze kids ook!

 

Broccoli met aardappeltjes in kaassaus

Meer AVG met een twist

Heb je na deze broccolischotel met aardappeltjes en kaas trek gekregen in meer AVG-recepten met een twist? Dan tip ik je deze toppers die al op Brenda Kookt staan. Een lekkere roerbakschotel met aardappeltjes, traybakes, stamppotten en ovenschotels. Allemaal heerlijke gerechten van aardappel met groenten en vlees.

Broccolischotel met aardappeltjes in kaassaus

Broccoli met aardappeltjes in kaassaus

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze broccolischotel met aardappeltjes in kaassaus

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de broccoliroosjes en krieltjes in water voor.
2
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
3
Stap 3
Verwarm olie in een koekenpan en fruit de ui met knoflook aan tot de ui glazig ziet. Breng op smaak met zout en peper en voeg de tijm toe. Doe hierna de kookroom erbij en verwarm kort mee.
4
Stap 4
Giet de aardappeltjes en broccoli af en verdeel het over de ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper.
5
Stap 5
Roer de helft van de mozzarella door de kookroom en verdeel dit mengsel over de aardappeltjes en broccoli. Bestrooi de schotel met de overige geraspte mozzarella.
6
Stap 6
Verwarm de schotel 20 minuten in de oven, tot de kaas mooi goudbruin en gegratineerd is.
7
Stap 7
Serveer de schotel hierna direct.
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Spanakopita ovenschotel
Croissant traybake met aardbeien en room

2 reacties

Irene

Kook de broccoliroosjes en krieltjes in water voor…. Ehhh hoelang ‍♀️ de ervaren kok weet daar vast raad mee, maar helaas ben ik dat niet.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Daar heb je een punt. In dit geval kook ik ze voor tot ze net zacht beginnen te worden. Ongeveer 8-10 minuten. Broccoli mag eventueel nog wat korter.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op