Ga naar de inhoud

Chocolate chip cookies met pretzels

Super lekkere chocoladekoekjes met een twist. Chocolate chip cookies met pretzels en pumpkin spice. Hemelse koeken met en zoet-zout combi, yum!
30 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Chocolate chip cookies met pretzels

Bij recepten als deze baal ik er altijd een beetje van dat Joor niet bij mij om de hoek woont. Zodat ik even kan voorproeven. Deze Chocolate chip cookies met pretzels zien er toch té lekker uit?

En gelukkig kunnen we de chocolate chip cookie allemaal voorproeven. Want het is heel gemakkelijk om deze koekjes te maken. We geven je het recept, zoadat je snel aan de bak kunt!

Chocolate chip cookies met pretzels en pumpkin spice

Als ik bak, dan bak ik graag koekjes. Niet alleen omdat ze vaak makkelijk zijn om te maken, maar ook omdat het niet al te lang duurt voordat je ze op kunt eten. Het deeg is namelijk zo gemaakt en ze hoeven ook niet uren gebakken te worden in de oven. Heerlijk!

Helemaal als het om dit soort heerlijke koeken gaat. Ik koos voor chocolate chip cookies die ik een upgrade gaf door er pumpkin-spicekruiden en pretzels aan toe te voegen. Een beetje een zoet-zoutcombinatie dus, super lekker! Deze koekjes zijn wat mij betreft dus een echte must-make! Zet ze snel op je to-bake lijstje of nog beter: duik nu meteen de keuken in!

(Tip: eerder deelde we ook de brownies met pretzels en karamel)

Chocolate chip cookies met pretzels en pumpkin spice

Chocolate chip cookies met pretzels en pumpkin spice

Chocolade chip cookies bevatten natuurlijk chocolade, maar deze kokos zijn extra gevuld. Met zout pretzels. En ik voeg ook pumpkin spice toe.

Ik zeg trouwens pumpkin-spicekruiden, maar ik gebruik voor dit recept een combinatie van kruiden die samen pumpkin-spicekruiden vormen. Niet gek opkijken dus als je in de ingrediëntenlijst van dit recept geen pumpkin spice-kruiden ziet staan. Heb je wel pumpkin-spicekruiden in je kast staan? Voeg dan 2 theelepels daarvan toe in plaats van de losse specerijen uit de lijst.

Ik gebruikte trouwens pure chocolade voor dit recept, maar kies vooral voor jouw favoriete chocola. Melk, puur, wit of een combinatie daarvan, het is allemaal lekker in deze koeken. Geniet ervan!

 

Chocolate chip cookies met pretzels en pumpkin spice

 

Chocolate chip cookies met pretzels en pumpkin spice Chocolate chip cookies met pretzels en pumpkin spice

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • Keukenmachine
  • uitsteekring of glas met diameter van ongeveer 9cm
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze chocolate chip cookies met pretzels

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Meng in een kom de bloem met de baking soda, het zout, de kaneel, gember, kruidnagel, het piment en de nootmuskaat.
3
Stap 3
Meng in een andere kom met de keukenmachine de boter en de suiker tot een zachte mix. Voeg dan de eieren 1 voor 1 toe. Mix totdat de eieren helemaal zijn opgenomen. Meng vervolgens de bloemmix door de botermix en mix kort door. Niet te lang!
4
Stap 4
Hak de pretzels grof en meng de pretzelstukken samen met de chocola door het beslag. Je kunt het beslag eventueel in de koelkast laten liggen tot gebruik. Hoe kouder het is, hoe minder de koeken in de oven zullen uitlopen.
5
Stap 5
Verdeel een beetje bloem over je aanrecht en rol het beslag hierover uit totdat het ongeveer 1 centimeter dik is.
6
Stap 6
Gebruik dan de uitsteekring of het glas om de chocolate chip cookies uit het beslag te steken. Leg ze vervolgens ruim uit elkaar op de bakplaat (je zult waarschijnlijk de koekjes in batches moeten bakken in de oven).
7
Stap 7
Bak de chocolate chip cookies in 12 – 15 minuten in de oven. Laat ze dan kort afkoelen op een rek.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op