Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Kip Kerrie Recept

Rijst met een sausje, dat is altijd goed. Maar wist je dat je dit gemakkelijk zonder pakjes en zakjes kunt koken? Zoals dit kip kerrie recept. Een rijstgerecht met kruidige kerriesaus, gevuld met kip, blokjes ananas en reepjes paprika. Lekker met rijst erbij voor een complete maaltijd.

Kip zonder pakje recept

Koken zonder pakjes

Kip kerrie, oftewel kip curry. Een gerecht van rijst met kip in een kerriesausje. Een van de gerechten die wij vroeger altijd uit een pakje kookte. Zonde, want dat is dus helemaal niet nodig.

Op deze manier eet ik rijstgerechten het liefst. In een heerlijke (liefst beetje dikke) saus. Zodat het een smeuïg geheeld wordt. Een paar van mijn favorieten die inmiddels ook hier op de website staan zijn deze:

Opvallend is wel dat bij deze gerechten 9 van de 10 keer kip wordt gebruikt. Voor een vegetarische variant kun je dit bijvoorbeeld vervangen door blokjes tofu of tempeh.

Kip Kerrie Recept

Kip Kerrie maken

Eerder (in 2015) deelde ik hier op de blog een ander kip kerrie recept waarbij de basis van de saus kokosmelk is. Ik vond dat gerecht heerlijk, maar daar dacht ze bij mij thuis anders over. Ze zijn niet helemaal fan van kokosmelk. Daarom besloot ik deze keer een nieuwe variant van kip kerrie te maken, zonder kokosmelk. Het resultaat is een super lekkere kip kerrie maaltijd.

Een kip kerrie recept met een kerriesaus zonder kokosmelk dus. De saus in dit recept maak je als volgt: nadat ui en knoflook zijn aangefruit in de pan bakken de we de kip mee. Als de kip rondom is aangebakken voegen we reepje paprika toe. Deze bakken we even me voor we  de kruiden erbij doen: kerriepoeder, kurkuma en sambal. Hierna gaat er water en een bouillonblokje bij ,samen met het sap van de ananas. Die laten we even lekker meeverwarmen. Blokjes ananas en crème fraîche zorgen voor de finishing touch van de saus van dit kip kerrie recept.

Serveer de kip kerrie met gekookte rijst voor een complete maaltijd.

Kip Kerrie Recept

Kip Kerrie

+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets in blokjes
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 groene paprika in reepjes
  • 1 klein blikje ananas op sap
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 250 ml water
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1/2 theelepel sambal oelek
  • 125 gram crème fraîche
  • 2 theelepels maïzena
  • rijst (naar keuze) voor erbij
  • olijfolie om in te bakken
  • Zout en peper

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de ui en knoflook glazig in een pan met olijfolie. Doe de blokjes kipfilet erbij. Bak het rondom mee zodat de buitenkant van de kip alvast aangebakken is. Doe de reepjes paprika er ook bij en bak dit mee.
  • Voeg de kruiden (kerriepoeder, kurkuma en sambal) bij het kipmengsel, roer dit goed door en laat even meebakken. Voeg het water met het bouillonblokjes samen met het sap van de ananas toe en verwarm dit ongeveer 8 minuutjes mee.
  • Meng maizena met een beetje koud water in een kommetje en roer dit goed door elkaar. Voeg dit bij de saus en verwarm het een paar minuutjes mee zodat de saus kan binden.
  • Proef de saus en voeg eventueel een beetje zout toe.Voeg de ananas en crème fraîche toe en verwarm even mee.
  • Serveer de kip kerrie met gekookte rijst.

Kip zonder pakje recept
Hoofdgerecht
Vlees

Kip Kerrie Recept

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

10 Reacties

  1. Mariëtte 3 maart 2022 om 10:30

    Hoi Brenda, heb je een vervanging voor creme fraîche? In ons gezin is een persoon met koemelkallergie.
    Groeten Mariëtte

    1. Wendie 5 maart 2022 om 22:00

      Je hebt bij AH Haver fraiche en van blue band heb je plantaardige kookroom. Misschien een idee om deze te gebruiken ipv creme fraiche op basis van koemelk

    2. Floor 23 april 2022 om 19:18

      Hoi Mariette, ik gebruik de Kookroom van Blue Band in plaats van crème fraiche. Zit in zo’n zelfde vorm verpakking als crème fraiche.

    3. Schut 7 mei 2022 om 11:16

      Eerder stond er kokosmelk in het recept. Is een goede vervanger van de crème fraiche. En ik mis de boontjes. Die zijn ook weg. Wij doen er meestal een zak bevroren doperwtjes door bij stap 3. Aanrader.

      1. Brenda Hoff 12 mei 2022 om 18:33

        Dat was een ander recept, als je zoekt op kip kerrie vind je die ook op de website. Dit keer ben ik gegaan voor een versie zonder kokosmelk en zonder boontjes.

  2. Ria 21 maart 2022 om 16:38

    Wat fijn dat je het aantal personen kunt intikken!!
    En meteen het recept aangepast!!

  3. Loes 23 maart 2022 om 20:29

    Dank voor het recept.

    Vandaag de maaltijd gemaakt en er heerlijk van gegeten.

    Alleen heb ik niet begrepen waarvoor ik de maizena moest gebruiken.

  4. Be 24 maart 2022 om 22:53

    5 sterren
    Heerlijk recept & snel klaar! Dit gaan we zeker vaker maken. Volgende keer voor ons iets minder sambal, maar verder een aanrader!

  5. Williette 10 mei 2022 om 18:48

    Wanneer moet de maizena er bij? Staat niet in de omschrijving

    1. Brenda Hoff 12 mei 2022 om 17:35

      Hoi Wiliette, die gaat op het laatste door de saus. Excuus het staat er inmiddels bij :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel recept