Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Fluffy Japanse pannenkoekjes

Volgende week is het Moederdag. Het moment in het jaar dat draait om een feestelijk ontbijtje. Daarom leek het me leuk om dit keer eens iets anders dan anders te delen. Geen gewone pannenkoekjes of American pancakes maar fluffy Japanse pannenkoekjes. Dit zijn hele zachte hoge pannenkoekjes, die licht-zoet zijn. Super leuk om te maken, en ook heel lekker om op te eten. Een traktatie op je bord!

Fluffy Japanse pannenkoekjes

Pannenkoeken ontbijt

Tsja, een pannenkoekenontbijt (op bed) wie wil dat nou niet? Ik zou het in ieder geval wel weten!

Mijn favoriete ontbijtpannenkoekjes zijn de banaan-ei pannenkoekjes. Super simpel om te maken en altijd lekker. Ook met wat havermout erin verwerkt bijvoorbeeld. Al doen American Pancakes het natuurlijk ook altijd goed. Em de pannenkoek-taco’s die we vorig jaar deelden zijn ook een hele leuke (en lekkere) tip voor het moederdagontbijt.

Inspiratie voor deze Fluffy Japanse Pannenkoekjes is dit recept dat ik via Pinterest vond. Ik had namelijk een kookdagje gepland met Britt, zij voert voor Brenda Kookt een afstudeeropdracht uit op het gebeid van communicatie. Ik vroeg Britt of ze nog een leuk idee had voor Moederdag en toen vertelde ze over de fluffy Japanse Pannenkoekjes. Aangezien ik gek ben op pannenkoeken, in alle vormen en maten, moest ik deze variant ook eens proeven. En zie hier het (heerlijke) resultaat :)

Fluffy Japanse pannenkoekjes

Fluffy pannenkoekjes

De fluffy Japanse Pannenkoekjes worden ook wel Soufflé pancakes genoemd. Dit komt doordat ze zacht van sponsig zijn als een soufflé. Het is een mix van een pannenkoek en een soufflé. En nu denk je hierdoor misschien dat het lastig om deze luchtige Japanse pannenkoekjes te maken? Nope, het is juist ontzettend simpel.

Het beslag van de fluffy Japanse pannenkoekjes bevat opgeklopt eiwit. Hierdoor wordt de pannenkoekjes zo mooi hoog en luchtig. Het doet me ook wel denken aan kaiserschmarren waarbij ook opgeklopt eiwit door het beslag wordt gevouwen.

De fluffy Japanse Pannenkoekjes worden in de koekenpan gebakken, in een kookring. Dit zorgt ervoor dat de pannenkoekjes mooi hoog en luchtig worden. In feite krijgen de pannenkoekjes de vorm van de kookring. Met de deksel op de pan worden ze gebakken, zodat de binnenkant ook mooi gaart. Snijd met een mesje langs de binnenkant van de kookring, dan komen ze mooi los.

Serveer de fluffy Japanse pannenkoekjes met poedersuiker en vers fruit. En eventueel een drupje Maple Syrup. Genieten!

Fluffy Japanse pannenkoekjes

Fluffy japanse pannenkoek

+ 30 minuten
5 stuks

Ingrediënten

  • 2 eidooiers
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 60 ml melk
  • 65 gram bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 4 eiwitten
  • snuf zout
  • Poedersuiker ter garnering
  • Fruit voor erbij
  • maple syrup voor erbij
Extra benodigdheden:
  • kookringen

Bereiding

  • Roer de eidooiers los en meng dit met de poedersuiker. Roer hierna de melk, bloem en bakpoeder door de eidooiers.
  • Klop in een kom de eiwitten stijf met een snuf zout.
  • Roer hierna beetje bij beetje de opgeklopt eiwitten door het ei-beslag.
  • Verwarm een pan op het vuur. Vet de kookringen goed in.
  • Leg de kookringen in de pan en vul deze voor 2/3 met het beslag. Doe de deksel op de pan en laat de pannenkoeken 4 minuten garen. Draai de ringen met beslag hierna voorzichtig om en laat het nog 3 minuten verwarmen.
  • Haal hierna de kookringen uit de pan en verwijder voorzichtig de kookring door met een mesje langs de kant te gaan.
  • Serveer de fluffy Japanse pannenkoekjes met poedersuiker, vers fruit en eventueel met maple syrup.

Fluffy Japanse pannenkoekjes
Ontbijt
Zoete recepten

Fluffy Japanse pannenkoekjes

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel recept