Ga naar de inhoud

5 x bloemkool

5x bloemkool

Nu ik je afgelopen week heb laten zien hoe het leven van een bloemkool er uit ziet (klik hier als je dat gemist hebt) heb je vast trek gekregen in een lekker gerechtje moet bloemkool 😉 Daarom heb ik vijf lekkere bloemkoolreceptjes voor je op een rijtje gezet.

Bloemkoolsoepje

Als je aan soep denkt, dan denk je misschien niet meteen aan een soepje van bloemkool. Maar bloemkool is (net zoals broccoli) juist heel goed geschikt om in een soepje te verwerken. Een bloemkoolsoepje is een gebonden soep, en van zichzelf lekker romig. Én dit recept met krokant broodkruim en een soepstengeltje erbij is het helemaal top.

Bloemkoolschotel

Een ovenschotel is altijd goed toch? Met bloemkool in ieder geval wel! Iedere maand staat dit recept bij de meest bekeken (en meest gekookte) recepten van Brenda Kookt. Heb je de bloemkoolovenschotel nog nooit gemaakt? Dan moet je het echt eens doen! Heb je hem wel al eens gemaakt? Dan wordt het tijd dat je hem nog een keer maakt! Hij blijft lekker..

Bloemkoolstamppot

Nu de dagen weer korter en helaas ook donkerder worden komt de stamppot weer om de hoek kijken. Maak dan ook eens een stamppotje met bloemkool! Deze bloemkoolstamppot is extra lekker door de chorizo, prei en feta. Een lekkere afwisseling met bloemkool.

Bloemkoolrijst

Ben je opzoek naar een licht gerechtje met bloemkool? Dan maak je bloemkoolrijst! (ook wel bloemkoolcouscous genoemd) Neem er een extra groente, zoals broccoli bij en je hebt een heerlijk gerecht, zonder koolhydraten en boordevol groenten. Klik hier voor het recept.

Geroosterde bloemkool

Ben je opzoek naar een lekker bijgerecht met groenten? Rooster de bloemkool dan eens in de oven! Lekker bij gebakken aardappeltjes. Ik maakte een variant met tomaat, tijm en Parmezaanse kaas… weer zo’n succesnummer! Het recept vind je hier.

Eet je ook regelmatig bloemkool? Wat is jouw favo combi met deze Nederlandse kool? Ga je voor de oer-Hollandse combi van gekookte aardappelen met een bal gehakt of eet je liever een meer exotisch bloemkoolgerecht?

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op