Ga naar de inhoud

9x hapjes op een spiesje

Spiesjes… ik ben er dol op! De welbekende barbecuespiesjes kennen we allemaal. Een ideale manier om vlees, vis en groente op de barbecue te garen. Maar.. je kunt veel meer serveren op een spiesje. Hapjes, traktaties.. en meer!

Vandaag zet ik 9 lekkere hapjes op een spiesje voor jullie bij elkaar. Ideaal voor een feestje, dagje weg of gewoon thuis in de tuin.

9x hapjes op een Spiesje

Klik op de foto, of de gearceerde tekst om het artikel met ‘recept’ te bekijken.

Mozzarella op een spiesje

De spiesjes mozzarella met tomaat en basilicum kennen we denk ik allemaal wel? Je kunt natuurlijk nog meer lekkers combineren met mozzarella. Een van mijn favorieten is gegrilde ananas met serranoham. Maar meloen en ham doen het ook altijd goed in de zomer. Klik hier om het artikel te bekijken.

Pastaspies

Pasta doet het dus ook heel goed op een spiesje. Lekker bij de lunch of als hapje bij een dagje uit. Ga dan wel voor bijvoorbeeld penne, en niet voor spaghetti 😉

Er staan meerdere artikelen met pasta op een spiesje op Brenda Kookt: 

Wrapspiesjes

Wrapspiesje

Wraprolletjes kun je ook heel goed aan een spiesje rijgen. Zo wordt het een groter hapje. Leuk bij een picknick of bij een buffet op een feestje.

Deze spiesjes met kip en pesto zijn een aanrader, maar ook deze met carpaccio en truffelmayo doen het altijd goed. En deze omeletrolletjes kun je bijvoorbeeld ook aan een spiesje rijgen. De wrap vervang je dan voor een omelet.

Anti pasti spies

Anti pasti, op een stokje. Olijfjes, (zongedroogde) tomaatjes, mozzarella (of feta), stukjes wordt. Voor je het weet staat dit lekkere borrelhapje op tafel.

Burger op een spiesje

Dit hapje is een deconstructured hamburger. Zonder broodje. Maar wel een gehaktballetje met kaas, spek, sla en tomaat. Op feestjes vliegt deze van tafel 😉

Pannenkoek op een spiesje

Dit is het spiesje dat ik zelf het meest gemaakt heb. Heerlijk op een zonnige dag als we gaan varen. Pannenkoeken met een beetje jam en aardbeien. Bij de kids doet dit hapje het altijd goed, maar de volwassenen smullen er ook van hoor!

Broodstokjes

Deze broodstokjes zijn een lekkere (en gezonde) traktatie voor kids. Weer eens wat anders dan een boterhammetje in je broodtrommel.

Vuurpijlhapje

Vuurpijlhapjes

Ook als het geen oud en nieuw is zijn deze hapjes lekker hoor. Met poffertjes en fruit, of knakworstjes met kaas. Ga jij voor zoet of hartig?

Mini clubsandwich met gebakken ei

Clubsandwich

Trek in een lekkere lunch? Ga dan voor deze clubsandwich op een stokje.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op