Wat eten we vanavond?

Pastaspies met kippesto en spinazie

Pastasalade op een stokje. Zo kun je deze pastaspies met kippesto en spinazie ook noemen. Een leuk en lekker hapje om mee te nemen naar een picknick, dagje weg of etentje met vrienden.

Pastaspies met kippesto en spinazie

Pasta doet het wat mij betreft altijd goed. En in de zomer is een goede pastasalade toch wel onmisbaar. Met mooi weer vind ik het heerlijk om een snelle pastasalade in elkaar te draaien als avondmaaltijd. Lekker en makkelijk. En ook nog verfrissend. Alles wat je wilt op een mooie zomerdag.

Ook als je gaat picknicken is een salade ideaal. Maar het is ook leuk om dit eens op een andere manier te serveren. De pastaspies is ideaal. Het is gemakkelijk om uit te delen, en je hebt geen bestek en dergelijk nodig bij het eten ervan.

Heb je liever een echte pastasalade? Deze pastaspies is gebaseerd op dit recept. 
Tip: ook leuk om bij een barbecue te serveren als bijgerecht/salade.

Pastaspies met kippesto en spinazie

25 minuten
8 stuks

Ingrediënten

  • 32 stuks penne
  • halve kipfilet
  • 500 ml kippenbouillon of een bouillonblokje met water
  • 2 theelepels groene pesto
  • 32 blaadjes verse spinazie
  • 8 stukjes mozzarella of een halve bol
  • 8 cherry tomaatjes
  • halve eetlepel extra vergine olijfolie

Extra benodigd: 8 satéprikkers

    Bereiding

    • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta hierna afkoelen en meng met een halve theelepel van de pesto en olijfolie.
    • Breng de bouillon aan de kook en pocheer de kip hier in. Zet het vuur later en laat de kip 6-8 minuten in de hete bouillon liggen. Controleer hierna of de kip gaar is.
    • Laat de gepocheerde kip even afkoelen. Snijd het hierna in blokjes en meng met de groene pesto.
    • Prik aan een satéprikker: 2 stukjes pasta, 2 blaadjes spinazie, een tomaatje, 2 stukjes pasta, een stukje kip, spinazie en tot slot een stuk mozzarella.

    Deel dit bericht:

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp
    Share on email
    Reacties

    1 Comment

    1. 1jaar365recepten 17 mei 2018 at 13:38

      Origineel! Zou ik ook nog durven geven als aperitiefhapje.

      Reply

    Geef een reactie

    Misschien vindt je dit ook leuk: