Ga naar de inhoud

De 10 lekkerste sinterklaas recepten

Komend weekend is het zover: hét sinterklaasweekend waarin velen van ons een heerlijk avondje vieren. Bij een gezellige Sinterklaas avond met familie of vrienden en cadeaus hoort natuurlijk ook wat lekkers. Met alleen een schaaltje gekochte pepernoten op tafel kun je echt niet meer aankomen. Er is zoveel meer lekkers mogelijk!

10x-sinterklaasrecepten-2016

Op brendakookt.nl heb ik de afgelopen jaren veel sinterklaasrecepten gedeeld. Tijd voor een overzicht van de 10 lekkerste sinterklaasrecepten! De meeste recepten zijn snel klaar, en kun je van te voren maken. Geen excuus dus om niet zelf iets lekkers te maken.

Klik op de titels of gearceerde tekst om de recepten direct te bekijken

kruidnoten-broodjes

Zoete sinterklaasbroodjes

Lekker bij het ontbijt, lunch of bij de koffie: zoete sinterklaasbroodjes. Dit zijn cinnamon buns met een twist. Lekkere zacht brooddeeg met speculaaskruiden en chocolade kruidnoten.

Recept kruidnoten maken

Kruidnoten en truffelkruidnoten

Deze tijd van het jaar moet je natuurlijk ook zelf een keer kruidnoten maken. En als je dat doet, maak dan meteen een paar truffelkruidnoten. Die zijn zoo lekker!

Sinterklaascake 02

Sinterklaascake

Een lekkere oer-Hollandse cake met een sinterklaastintje. Super lekker!

Hartige banketletter 02

Hartige banketletter

De zoete banketletter kennen we denk ik allemaal. Maar wil je eens een lekker hartig hapje eten, of iets sinterklaas-achtigs serveren bij de avondmaaltijd? Dan ga je voor de hartige banketletter!

rocky-road-met-pepernoten

Kruidnoten rocky road

De hit van dit jaar: mijn kruidnoten rocky road. Super gemakkelijk om te maken… en super super super lekker! Deze staan ook bij mij op tafel dit weekend 🙂

Sinterklaas toetje no bake cheesecake pepernoten

No bake sinterklaas cheesecake

Deze snelle no bake cheesecake is ideaal als toetje en kun je dus heel erg goed van te voren klaarmaken. Op het heerlijk avondje haal je ze zo uit de koelkast.

Appelkruimeltaart met pepernoten en amandelspijs sinterklaas

Sinterklaas appelkruimeltaart met speculaas en amandelspijs

Dé appeltaart voor deze tijd van het jaar. Met amandelspijs, speculaas en kruidnoten.

Sinterklaas crumble met speculaas

Sinterklaas crumble met appel en amandelspijs

Dit recept is afgeleid van de appelkruimeltaart die ik zojuist noemde. Maar dan in 1 persoonporties, en lekker snel klaar te maken.

Pepernoten tiramisu 02

Kruidnoten tiramisu 

Een klassieker: de kruidnoten tiramisu! (of eigenlijk noemde ik het destijds nog pepernoten, maar ik gebruikt kruidnootjes) Dit recept heeft al bij menig bezoeker op tafel gestaan. Serveer jij hem dit jaar?

Sinterklaastaart monchou 02

De Sinterklaas monchoutaart

Ik sluit af met een klapper: De sinterklaas monchoutaart is nog steeds dé hit! Op menig website kom je deze tegen, dit is het origineel. Al super veel bezoekers hebben deze taart gemaakt, en ook bij mij staat de taart ieder jaar weer op tafel. Hij blijft lekker en mag dus zeker in dit lijstje niet ontbreken.

1 reactie

Marja

Het is allemaal even lekker Brenda! Wij vieren geen Sinterklaas want we zijn maar samen, dus dat doen we al jaren niet meer. Wat niet wil zeggen dat we geen lekkere dingen snoepen op het Heerlijk avondje! Laat de maan maar door de bomen schijnen, wij kruipen lekker op de bank met wat lekkers bij de koffie. Trouwens die hartige banketletter lijkt me ook wel wat en dan kruidnootjes tiramisu toe. Oh oh wat leuk zo'n heerlijk avondje! Veel plezier op sinterklaasavond met Fem.Geniet er van. Groetjes en tot een volgende keer. Kusje voor Fem. ????????

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op