Ga naar de inhoud

Sinterklaas Crumble met appel en amandelspijs

Tijd voor een lekker toetje voor het heerlijke avondje: een Sinterklaas Crumble. Met appel, amandelspijs én natuurlijk kruidnootjes. Dit recept heeft veel weg van de sinterklaastaart die ik eerder deze week met jullie deelde. Maar dan in het klein. En als toetje. Al mag je hem van mij ook bij...
15 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Sinterklaas Crumble met appel en amandelspijs

Sinterklaas crumble met speculaasTijd voor een lekker toetje voor het heerlijke avondje: een Sinterklaas Crumble. Met appel, amandelspijs én natuurlijk kruidnootjes.

Dit recept heeft veel weg van de sinterklaastaart die ik eerder deze week met jullie deelde. Maar dan in het klein. En als toetje. Al mag je hem van mij ook bij de koffie eten hoor. Als je bijvoorbeeld geen tijd hebt om de appel kruimel sinterklaastaart te maken.

Dit toetje maak je lekker snel klaar. De appel is fris, het amandelspijs zoet en de topping is lekker knapperig. Een lekker idee voor een gezellig heerlijk avondje met familie of vrienden.

Toetje sinterklaas

Sinterklaas Crumble

Extra benodigd:

 

Ingrediënten

personen

Extra benodigd: ramekins of kleine ovenschaaltjes (kan ook in een grote ovenschaal)

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze sinterklaas crumble met appel en amandelspijs

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de schaaltjes in met boter of olie.
2
Stap 2
Verkruimel de pepernoten (bijvoorbeeld door het in een zakje te stoppen en er op te gaan staan of slaan). Kneed de zachte boter met de basterdsuiker. Voeg de bloem hier bij en kneed dit ook goed door. Voeg tot slot de verkruimelde pepernoten toe.
3
Stap 3
Schil de appels en snijd ze in blokjes. Meng suiker, kaneel, speculaaskruiden en een beetje citroensap door de appelblokjes.
4
Stap 4
Verdeel de helft van de blokjes appel over de schaaltjes. Verdeel hierover een laagje amandelspijs en daarover de andere helft van de blokjes appel. Dek de schaaltjes af met een laagje van het kruimeldeeg. Versier de schaaltjes met extra pepernoten en garneer amandelen.
5
Stap 5
Bak de sinterklaas crumble 20 minuten in de oven. Tot de crumble krokant is en de appeltjes mooi zacht zijn.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Eiersaladecups

10 reacties

Priscilla

Klinkt heerlijk, ik wil dit morgen zeker maken! Voor hoeveel personen is dit recept (als nagerecht)?

Laat een bericht achter

LotMarie

Hi bedoel je geen kruidnoten ipv pepernoten?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Klopt :) Ik noem ik ze iedere keer pepernoten. Maar ik heb inderdaad kruidnoten gebruikt

Anne

Dit vind ik een leuk recept! Dank je wel. Volgende week krijg ik eters en ga ik het maken. Ik hoop dat het goed met je gaat in deze laatste dagen voor de bevalling. Heel veel goeds! groetjes, Anne.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat lief dat je daar aan denkt, dank je wel Anne. Ben benieuwd wanneer de kleine zich laat zien :)

Ellen

Ik vind de combinatie van speculaas en amandelspijs zooo lekker! Deze crumble kan dus ook niet anders dan lekker zijn!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

En dat is het! :)

Dorien

Oh dit lijkt mij super lekker! Heb zelf een lekkere appelcrumble met cranberry's gemaakt, maar dit is ook echt een super goed idee, mjam!

Laat een bericht achter

Renske

Wat een heerlijk Sinterklaasrecept weer! De combinatie van het frisse, zoete en knapperige lijkt me zo lekker.

Laat een bericht achter

Marlotte

Aah, hoe leuk zit dit eruit!? Ja, deze ga ik zeker weten serveren met Sinterklaasavond. Is vast en zeker een echte topper!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op