Ga naar de inhoud

15x de lekkerste stamppot recepten

De herfst is volop begonnen, tijd voor stamppot. Daarom zet ik vandaag de lekkerste stamppot recepten in het zonnetje. Ik deel 15 heerlijke stamppot recepten. Met boerenkool en andijvie, maar ook bieten, prei, spitskool en spinazie.

Stamppot recepten

Stamppot.

Ik ben dus gek op de Hollandse pot. Ik ben opgegroeid in een typisch AVG-gezin (aardappelen, vlees en groente) en nog steeds eet ik deze combinatie graag. Niet alleen met gebakken aardappeltjes of aardappeltjes uit de oven, maar ook gewoon gekookte aardappelen. Mijn kinderen smullen ervan, en Joost gelukkig ook. Dus regelmatig, zeker eens per week, staan er gekookte aardappelen met gekookte groenten en een stukje vlees op het menu. Bloemkool met een gehaktbal zijn favoriet, maar ook broccoli, andijvie, rode kool, bietjes en boerenkool eten we regelmatig. En natuurlijk stamppot.

Denk je bij stamppot alleen aan andijvie met spekjes of boerenkool met worst? Zonde! Want er is zoveel meer lekker om te verwerken in een Hollandse stamppot. Met deze 15 recepten is het zeker niet saai om stamppot te eten.

De lekkerste stamppot recepten

Klik op de foto of titel van de stamppot om het recept te bekijken.

Boerenkoolstamppot deluxe

Boerenkoolstamppot deluxe

Als er een groente is die we hoofdzakelijk in een stamppotje eten is het bij ons thuis wel de boerenkoolstamppot. Deze boerenkoolstamppot deluxe, met alles erop en eraan is de aller lekkerste. Het geheim: kook de boerenkool met een blokje runderbouillon in het water.

Sperziebonenstamppot met gerookte kip

Deze sperziebonenstamppot met gerookte kip kan wat mij betreft het hele jaar rond. De stamppot is niet zo zwaar als we van een stamppot gewend zijn. De stamppot bevat geen boter, spek, kaas of worst. Een hele lekkere light versie op de welbekende Hollandse stamppotten. Klik hier om het recept te bekijken.

Andijviestamppot met spek en kaas

Andijviestamppot

Dit is geen gewone andijviestamppot, maar een andijviestamppot met alles er op en er aan! Wat mij betreft de ultieme stamppot met andijvie. Zo lekker! Klik hier voor het recept.

preistamppotje met kabeljauw

Preistamppotje met kabeljauw en spekjes

In dit lijstje vind je niet zoveel stamppotten met vis, maar dat kan natuurlijk ook heel goed in een lekker stamppotje. Een preistamppotje met kabeljauw en spekjes, weer eens iets anders dan de bekende andijviestamp of boerenkoolstamp met worst. Een stamppot met spekjes en witvis, dit is zo’n fijne combinatie!  Het is lekker zout, ziltig en hartig, de salie zorgt voor een verrassende twist. Het resultaat is dit lekkere preistamppotje met kabeljauw en spekjes.

Bloemkoolstamppot met kaas en saucijs

Bloemkoolstamppot met kaas en saucijs

Bloemkool en kaas zijn natuurlijk een topcombinatie. Daarom mocht de kaas in deze stamppot met bloemkool niet ontbreken. Daarbij voeg ik crème fraîche toe om de stamppot mooi romig te maken. Gebakken spekjes zorgen voor een kleine crunch, lente-ui voor de pit en plakjes saucijs maken de stamppot af.

Klik hier om het recept direct te bekijken.

Gewokte boerenkool met shoarma

Boerenkoolstamppot met kipshoarma

Boerenkoolstamp met een twist! Zonder worst maar met kipshoarma. Een super lekkere combinatie. Een hele simpele stamppot met smaak. Want de shoarmakruiden maken deze stamppot extra lekker! Ga snel naar het recept door hier te klikken.

Rode kool stamppot met draadjesvlees

Rode kool stamppot met draadjesvlees en gehaktballetjes

Deze rode kool stamppot is een beetje dubbel op, maar daardoor extra lekker. Met draadjesvlees en gehaktballetjes. Een echte winterstamp.

Zomerse witlofstamppot met zalm en dille

Witlofstamppot met zalm

Deze witlofstamppot met zalm is een meer lichte stamppot, in de lente en zomer eet ik deze graag. Maar ik kan niet ontkennen dat ik hier ook in de herfst nog van smul. Lekker met dille en geitenkaas in dit geval.
Klik hier voor het recept van deze lekkere stamppot.

Spitskoolstamppot met worst

Spitskool is ook heerlijk om in een stamppot te verwerken. Deze keer combineer ik het met rookworst en paprika. Een vrij basisstamppot maar wel erg lekker. Hier bekijk je het recept.

Spinaziestamppot met ei

Spinazie en ei is een combi die wat mij betreft goed samen gaat. Ook in deze stamppot. Deze spinziestamppot met ei, kip, champignons en pijnboompitjes is goed. Heel erg goed, klik hier voor het recept.

Boerenkoolstamppot met pompoen en kipworstje

Boerenkoolstamppot met pompoen

Deze boerenkoolstamppot met pompoen is een stamppot met een twist. In plaats van aardappelen die meestal bij de stamppot worden gebruikt zijn in dit geval blokjes pompoen genomen. Een koolhydraatarme stamppot, die eens wat anders is dan anders.

Bieten stamppot

Regelmatig eten we rode bietjes, meestal ga ik dan voor saai. AVG. Bieten met aardappelen, jus en een stukje vlees of vis. Ik vond het tijd om eens iets anders met bieten te doen en besloot voor een bieten stamppot te gaan. Het resultaat is deze lekkere stamppot met ui, feta en spek.

Preistamppot met pesto en kip

Preistamppotje met pesto en kip

De Hollandse stamppot, met een Italiaans tintje. Preistamppotje met pesto en kip. Prei met pesto is een combinatie dat we vaker eten. Deze keer verwerkte ik het in een stamppotje met kip.

Broccoli met zalm

Broccoli met zalm

Een lekkere afsluiter:  stamppotje met broccoli, zalm en kaas. Een heerlijke combi.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op