Ga naar de inhoud

Bloemkoolstamppot met kaas en saucijs

Wat eten we vandaag? Stamppot! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben dol op stamppot. Denk je bij stamppot alleen aan andijvie met spekjes of boerenkool met worst? Zonde! Want er is zoveel meer lekker om te verwerken in een Hollandse stamppot. Vandaag ga ik aan...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Bloemkoolstamppot met kaas en saucijs

Wat eten we vandaag? Stamppot! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben dol op stamppot. Denk je bij stamppot alleen aan andijvie met spekjes of boerenkool met worst? Zonde! Want er is zoveel meer lekker om te verwerken in een Hollandse stamppot. Vandaag ga ik aan de slag met een bloemkoolstamppot met kaas en saucijs. De kaas in dit recept is een bijzondere, Landana Jersey kaas.

Bloemkoolstamppot met kaas en saucijs

Bloemkoolstamppot met kaas en saucijs

In plaats van een boerenkoolstamppot gaan we voor een bloemkoolstamppot. Bloemkool en kaas is natuurlijk een topcombinatie. Daarom mocht de kaas in dit recept niet ontbreken. Ik gebruik hiervoor Belegen Landana Jersey kaas. Deze kaas is romiger en voller van smaak. Ik gebruik het stiekem 2x in het recept, door de gestampte aardappelen en nog een beetje over de stamppot als finishing touch bij het serveren.

Naast de Jersey kaas voeg ik crème fraîche toe om de stamppot mooi romig te maken. Gebakken spekjes zorgen voor een kleine crunch, lente-ui voor de pit en plakjes saucijs maken de stamppot af.

Duurzame Jersey koe

Landana Jersey kaas is niet alleen erg lekker romig en goed van smaak. Wist je dat de Jersey koe een milieuvriendelijkere koe met een lage ecologische foodprint is. De koe is een kleine eter, krijgt uitgebalanceerde voeding en heeft een lage mestuitstoot. De mest van de Jersey koe wordt grotendeels vergist en omgezet in elektriciteit.

Landana Jersey kaas is vrij van e-nummers, vegetarisch en lactose-arm (0,1g/100g). De kaas is verkrijgbaar in de smaken Mild, Belegen en Oud. Bekijk de verkooppunten op de website.

Tip: klik hier voor de andere recepten waar ik Jersey kaas in verwerkte: witlofsalade met appel en kip en een Hollandse borrelplank met 3 lekkere kaashapjes.

Bloemkoolstamppot met kaas en saucijs

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Landana Jersey Kaas, lees mijn disclaimer.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bloemkoolstamppot met kaas en saucijs

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Kook de bloemkoolroosjes beetgaar. Kook in een andere pan de aardappelen gaar.
2
Stap 2
Bak de spekblokjes in een koekenpan zonder boter of olie uit. Bak in een andere koekenpan de saucijzen rondom gaar.
3
Stap 3
Giet de aardappelen af en stamp fijn. Breng op smaak met zout en peper, roer de mosterd en crème fraîche door de aardappelen. Doe ¾ van de geraspte kaas erbij en roer dit ook even door.
4
Stap 4
Snijd de saucijzen in (halve) plakjes.
5
Stap 5
Doe ¾ van de spekblokjes, ¾ van de ringen lente-ui, plakjes saucijs samen met de bloemkoolroosjes bij de gestampte aardappelen en roer dit kort door.
6
Stap 6
Garneer de bloemkoolstamppot op het bord met de overgebleven geraspte kaas, spekjes en ringetjes lente-ui.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Pasta Florentine met zalm
Witlof met brie en spek uit de oven
Krieltjessalade met pesto en tomaatjes
Bahn mi met omelet

1 reactie

Linda van der Zanden

Vandaag gemaakt, wat een heerlijk recept, de kinderen(5 en 1) hebben er ook van genoten! Alle borden waren leeg. Weer eens wat anders dan de standaard andijvie of boerenkool stamppotten ;) Bedankt!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op