Ga naar de inhoud

Bloemkoolstamppot met kaas en saucijs

Wat eten we vandaag? Stamppot! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben dol op stamppot. Denk je bij stamppot alleen aan andijvie met spekjes of boerenkool met worst? Zonde! Want er is zoveel meer lekker om te verwerken in een Hollandse stamppot. Vandaag ga ik aan...
30 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de bloemkoolroosjes beetgaar. Kook in een andere pan de aardappelen gaar.
2
Stap 2
Bak de spekblokjes in een koekenpan zonder boter of olie uit. Bak in een andere koekenpan de saucijzen rondom gaar.
3
Stap 3
Giet de aardappelen af en stamp fijn. Breng op smaak met zout en peper, roer de mosterd en crème fraîche door de aardappelen. Doe ¾ van de geraspte kaas erbij en roer dit ook even door.
4
Stap 4
Snijd de saucijzen in (halve) plakjes.
5
Stap 5
Doe ¾ van de spekblokjes, ¾ van de ringen lente-ui, plakjes saucijs samen met de bloemkoolroosjes bij de gestampte aardappelen en roer dit kort door.
6
Stap 6
Garneer de bloemkoolstamppot op het bord met de overgebleven geraspte kaas, spekjes en ringetjes lente-ui.

Bloemkoolstamppot met kaas en saucijs

Wat eten we vandaag? Stamppot! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben dol op stamppot. Denk je bij stamppot alleen aan andijvie met spekjes of boerenkool met worst? Zonde! Want er is zoveel meer lekker om te verwerken in een Hollandse stamppot. Vandaag ga ik aan de slag met een bloemkoolstamppot met kaas en saucijs. De kaas in dit recept is een bijzondere, Landana Jersey kaas.

Bloemkoolstamppot met kaas en saucijs

Bloemkoolstamppot met kaas en saucijs

In plaats van een boerenkoolstamppot gaan we voor een bloemkoolstamppot. Bloemkool en kaas is natuurlijk een topcombinatie. Daarom mocht de kaas in dit recept niet ontbreken. Ik gebruik hiervoor Belegen Landana Jersey kaas. Deze kaas is romiger en voller van smaak. Ik gebruik het stiekem 2x in het recept, door de gestampte aardappelen en nog een beetje over de stamppot als finishing touch bij het serveren.

Naast de Jersey kaas voeg ik crème fraîche toe om de stamppot mooi romig te maken. Gebakken spekjes zorgen voor een kleine crunch, lente-ui voor de pit en plakjes saucijs maken de stamppot af.

Duurzame Jersey koe

Landana Jersey kaas is niet alleen erg lekker romig en goed van smaak. Wist je dat de Jersey koe een milieuvriendelijkere koe met een lage ecologische foodprint is. De koe is een kleine eter, krijgt uitgebalanceerde voeding en heeft een lage mestuitstoot. De mest van de Jersey koe wordt grotendeels vergist en omgezet in elektriciteit.

Landana Jersey kaas is vrij van e-nummers, vegetarisch en lactose-arm (0,1g/100g). De kaas is verkrijgbaar in de smaken Mild, Belegen en Oud. Bekijk de verkooppunten op de website.

Tip: klik hier voor de andere recepten waar ik Jersey kaas in verwerkte: witlofsalade met appel en kip en een Hollandse borrelplank met 3 lekkere kaashapjes.

Bloemkoolstamppot met kaas en saucijs

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Landana Jersey Kaas, lees mijn disclaimer.

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op