Ga naar de inhoud

Foodfoto’s #66 – Samen ziek, Jarige jet en Kerstvakantie

Ik doe het nog één laatste keer hoor, terugkijken op het jaar 2020. Namelijk op de maand december. Een drukke maand, die dit jaar een stuk minder druk was. Het hele gezin werd ziek, mijn kleine grote meid werd 5 jaar, we vierden Sinterklaas en hadden een heerlijke relaxte kerstvakantie.

Kijk mee naar de foodfoto’s van mijn decembermaand.

De maand begint niet zo goed. Met beschuitjes met jam. Dat kan maar één ding betekenen: er zijn zieken..

Maandagavond worden de meiden ziek, en die nacht begint het bij mij ook. Gelukkig geen ‘C’, wel buikgriep. Nou dat is ook geen pretje als de kids ook ziek zijn kan ik je vertellen 😉 Uiteindelijk werd Joost einde van de dag erna ook ziek. We zaten met z’n allen dus in hetzelfde schuitje. Gelukkig knapten we allemaal binnen 2 dagen op. Kort maar krachtig zullen we maar zeggen..

En wat nog het meest vervelende was: dit meisje was ziek op haar 5e verjaardag. Zo zonde, ze was echt nog beroerd. In de middag knapte ze op en wilde ze samen de taart maken en kaarsje uitblazen. We hebben met het opeten van de taart wel een extra dagje gewacht.

Ze vond het vooral jammer dat ze niet kon trakteren op school. Maar gelukkig kon dat dezelfde week nog ingehaald worden. We hebben inmiddels zelfs haar partijtje kunnen vieren, zo heeft ze toch nog van haar verjaardag kunnen genieten. Onze grote meid!

Door naar het volgende feest, het heerlijk avondje. We begonnen met lekkere zoete hapjes in de middag. Samen met de kids maakte ik de Sinterklaas saucijzenbroodjes en Sinterklaas appelflapjes.

En dit was ons diner 😉 Een plank met lekkere hapjes en nog een snackie toe. Dit aten we bij de kleine tafel, terwijl er met de kado’s werd gespeeld.

Hier had Brenda geen zin om te koken. Na het drukke jaar waarbij ik een scheurkalender samenstelde en een nieuw kookboek maakte deed ik het in december even rustig aan met koken.

Ik heb heimwee naar dit plaatje. Opwarmen met warme chocolademelk bij Zuiderzien.

11 december opende Zuiderzien, een coronaproof uitje in het Zuiderzeemuseum. Op uitnodiging hebben wij het museum zaterdag 12 december bezocht. Het was zo mooi gedaan. In de huisjes werden verhalen verteld, voor de kids was ook een mooie route en het museum zag er super mooi uit met allemaal lichteffecten. Helaas was het van korte duur toen een aantal dagen daarna alles moest sluiten. Zonde dat alles is ontwikkeld en opgebouwd voor slechts 1 weekend, ipv de hele kerstvakantie.

Met de meiden haalden we hierna Mc Donalds. Wij schoven aan toen zij op bed lagen. We bestelden bij Jamie van de Heije Restaurant. Een avondje uiteten in eigen huis. Ik mis wel de ambiance van het restaurant, maar toch is het weer even genieten.

Op Instagram deelde ik deze inspiratie voor het aangepaste kerstdiner/kerstontbijt op school.

Het kerstontbijt ging bij ons helaas ook niet door. Wel mocht Fem nog een dagje overblijven op school, dus hebben we daar een feestje van gemaakt in de broodtrommel.

Dag 1 van de lockdown/vervroegde kerstvakantie gingen we aan de bak!

Omdat we mijn zusje met de kerstdagen niet zouden zien kwamen ze een week voor kerst alvast bij ons eten. Ik maakte er een pre-kerstdiner van. Met recepten uit Makkelijk & Snel, en de gekarameliseerde witlof. Echt een aanrader met etentjes!

De dagen hierna zijn er weinig foodfoto’s gemaakt. Ik heb de dagen voor kerst nog een beetje gewerkt. Maar ook veel gerelaxt met de meiden. Puzzelen, knutselen, spelletjes spelen, filmpjes kijken. Dat soort dingen. Heerlijk om even niets te moeten.

Kerstavond gingen we met z’n viertjes gourmetten en film kijken. Leuk om dit soort dingen nu samen met de meiden te kunnen doen.

<3 kerstontbijt.

In de keuken voor het toetje van 1e kerstavond. Deze foto maakte Fem.

Ik maakte de chocoladecakejes met karamel. Zo lekker!

2e kerstdag vierden we kerst bij mijn ouders met mijn (andere) zusje. Voorgerecht maakte mijn zusje het aardappeltartaartje met makreel. Voor het hoofdgerecht maakte ik de varkenshaaspakketjes (zo lekker!) met (weer) gekarameliseerde witlof en aardappeltjes. En het toetje verzorgde mijn moeder ze ging voor de trifle met brownie en Baileys.

Thuis, op de bank met Tony.

3e kerstdag. Kerstrestjes opeten.

Inmiddels hebben we ook de zolder opgeruimd. En er gaat veel weg, heerlijk! Ik heb zoveel kookboeken dat ik deze collectie ook heb uitgezocht.

Koken uit mijn eigen kookboek, zo leuk. En lekker!

We genoten ook nog even van warme chocolademelk met slagroom. En iedere dag keken we Een huis vol, wat een heerlijk programma is het. En eerlijk: ik moet er niet aan denken om zoveel kids te hebben.. 😉

Oudjaarsdag!

Oudjaarsavond vierden mijn schoonzusje en zwager bij ons. We hebben lekker geborreld, gegeten (ik maakte een tapasplank) er was een lekker toetje, hebben om 20.00 uur sterretjes afgestoken met de kids en kinderchampagne gedronken. Daarna gingen zij naar bed en speelden wij spelletjes. Keezen, 30 seconds en Perudo. En om 00.00 uur gingen we nog even naar buiten met een glaasje champagne en nog meer sterretjes.

Op een mooi, gezond en beter 2021!

En na 00.00 uur mocht ik ook de eerste pagina van de scheurkalender scheuren. Het blijft een bijzonder moment <3

De laatste scheurkalenders zijn nu verkrijgbaar, je bestelt ze hier. Er zijn nog enkele bewaarmapjes, wacht niet te lang als je deze ook wilt bestellen. De bewaarmapjes zijn ook los te bestellen. OP = OP.

En 1 januari kookte ik ook van de kalender, de nachoschotel. Een lekker maaltje om het jaar mee te beginnen.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op