Ga naar de inhoud

Pastasalade recepten – Toprecepten op een rijtje

Pastasalade recepten, wie is er niet gek op? Altijd goed om een aantal toprecepten hiervoor achter de hand te hebben. Daarom zet ik de lekkerste pastasalade recepten in dit artikel voor je op een rijtje.

Pastasalade is voor mij een altijd-goed gerecht op warme dagen. Als ik dan even niet weet wat we moeten eten dan ga ik vaak voor een pastasalade. Voordeel is dat het hele gezin het lekker vindt, voor de meiden vaak wel in aangepaste vorm.

Pastasalade recepten

Varieren

Met pastasalades kun je lekker variëren. Ga voor vlees of vis, of houdt hem juist vegetarisch door extra groenten toe te voegen. Lekker met pesto, balsamico of bijvoorbeeld een saus op basis van honing.

Pastasalade recepten

Klik op de foto of titel van het gerecht om het recept direct te bekijken

Pasta pesto el tonno

Ik trap af met mijn favorietje. Pasta met tonijn en pesto. Als wij thuis pastasalade eten gaan we heel vaak voor deze. Dit omdat vriendlief niet helemaal dol is op het eten van koude pasta, maar wel erg van tonijn houdt 😉

Carpaccio pastasalade

Carpaccio met een twist, verwerkt in een pastasalade. Een heerlijke snelle maaltijd.
Met rucola, Parmezaan (of oude kaas), zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes. En een hele lekkere dressing! Klik hier voor het recept.

Pastasalade Niçoise

Pasta Niçoise

En maaltijdsalade met een twist: Pastasalade Niçoise. Als basis nemen we de klassieke Niçoise salade, daar maak ik een hele lekkere pastasalade van. Met tonijn, gekookt eitje en sperziebonen.

Klik hier om deze maaltijdsalade te bekijken.

Griekse pastasalade met gegrilde paprika

Een koude pasta met een Grieks tintje, een Griekse pastasalade met gegrilde paprika. Met typisch Griekse ingrediënten als  tomaat, komkommer, rode ui en feta. Een heerlijke en lichte pastasalade die je doet denken aan lange zomers in Griekenland.

Capresesalade met tortellini

Capresesalade met tortellini

Hét bewijs dat je niet alleen penne en fusilli kunt gebruiken voor een pastasalade. Deze salade met tortellini en caprese, mozzarella en tomaat dus is echt een topper!


Pasta met rode pesto en spinazie

Pasta met rode pesto en spinazie

We kiezen vaak voor groene pesto, maar bij deze salade doen we dat juist niet. Lekker met rode pesto, tomaatjes en verse spinazie. Dat is weer eens wat anders!

Klik hier voor het recept.


Pastasalade met meloen en ham

Frisse pastasalade met meloen en ham 

Deze pastasalade doet het goed op de echt warme dagen. De salade is super fris, niet alleen door het toevoegen van meloen maar ook door de selleriesalade. Nog lekkerder als je deze salade even in de koelkast zet voor je hem serveert!

Hier vind je het recept.

Pastasalade met geitenkaas, citroen en rucola

Dit is er eentje uit de oude doos, van 10 jaar geleden. Het was een van de aller eerste keren dat ik geitenkaas at, en wat was het lekker. En fris. Een salade met pasta, rucola, geitenkaas, croutons en citroen. Yum!

Pasta pesto met Italiaanse worstjes

Pasta pesto met Italiaanse worstjes

Omdat pasta en pesto nou eenmaal een hele goede combinatie is. Deze met Italiaanse worstjes erbij is weer eens wat anders!

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op