Ga naar de inhoud

Frisse pastasalade met meloen en ham

De echte tropisch warme dagen zijn voor nu even voorbij. Maar ben je nog opzoek naar een lekkere pastasalade? Dan moet je echt voor deze gaan, een snelle en frisse pastasalade met meloen en ham. Dit gerecht was een uitprobeersel, ik maakte het met restjes die ik over had nadat...
25 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat het even afkoelen.
2
Stap 2
Roer de selleriesalade los en meng dit met de crème fraîche. Roer de blokjes meloen, ham en bieslook er door en breng op smaak met zout en peper.
3
Stap 3
Meng het meloenmengsel door de pasta en ijsbergsla tot een frisse salade.

Frisse pastasalade met meloen en ham

De echte tropisch warme dagen zijn voor nu even voorbij. Maar ben je nog opzoek naar een lekkere pastasalade? Dan moet je echt voor deze gaan, een snelle en frisse pastasalade met meloen en ham.

Dit gerecht was een uitprobeersel, ik maakte het met restjes die ik over had nadat ik deze smeersalade had gemaakt. Maar het viel super in de smaak bij mijn schoonfamilie. Zelfs mijn vriend, die geen fan is van pastasalades vond dit super lekker!

ls er iets is dat je op een warme zomerdag moet maken dan is het deze pastasalade. Lekker als maaltijdsalade, maar ook als bijgerecht bij de barbecue.

Pastasalade met meloen en ham

Pastasalade met meloen en ham

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

4 reacties

Astrid

Lijkt me heerlijk! Ga ik binnenkort zeker maken. Welke soort meloen kan ik het beste gebruiken?

Laat een bericht achter

Elisabeth

Ik heb de salade vanavond gemaakt en samen met mijn achterkleindochter gegeten. We hebben gesmuld. Was echt heerlijk!!!! Dank je en fijne avond. Groeten, Elisabeth.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Elisabeth! Voor herhaling vatbaar dus :)

Marja

Hoi Brenda, Ik ben zo wie zo al dol op meloen met ham, dus deze pastasalade met meloen en ham is mij op het lijf geschreven! En het gaat dus op zeker gemaakt worden. En ik weet zeker dat het een regelmatige gast wordt op mijn eettafel! Bedankt voor het idee en suc6 met de laatste loodjes. Een hartelijke groet en een kusje voor Fem, Marja

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op