Lasagne Salade Caprese
Bewaren
De pastasalade kennen we inmiddels. Meestal gebruik ik hiervoor penne of wokkels. Maar waarom zou je hier geen lasagnebladen voor gebruiken? Een lasagne salade.
In de Albert Heijn kwam ik een A5je tegen met dit recept en dacht: “Hé wat grappig!” Daarna kwam ik hem ook in de Allerhande tegen. Ik besloot deze salade te maken als lunchgerecht.
Het is een caprese, met lasagnebladen. Zonder pesto, met rucola.
Je kunt dit ook als maaltijdsalade eten. Dan zou ik de porties iets groter maken, extra rucola toevoegen en bijvoorbeeld gerookte kip. De lasagnebladen heb ik doormidden gebroken zodat mijn portie qua formaat niet te groot zou zijn.
Mijn lasagne salade is niet de beauty geworden waarop ik had gehoopt. Ik gebruikte Cherry tomaatjes omdat ik deze in huis had. Hierdoor was het iets lastiger om de lasagne mooi recht te krijgen. Met plakken trostomaat moet dit gemakkelijker zijn.
Maar het ziet er wel lekker uit toch?
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze lasagne salade caprese
Stap 1
Snijd de mozzarella en tomaten in plakken.Stap 2
Maak in een ruime schaal een marinade van basilicum, 6 eetlepels knoflookolie en zout. Voeg de tomaten en mozzarella toe en schep dit om.Stap 3
Kook de lasagnebladen beetgaar en giet ze af.Stap 4
Leg op 4 borden 1 lasagneblad en bedek met de plakjes tomaat en mozzarella.
Stap 5
Leg er wat rucola op en dek dit af met een lasagnevel. Maak zo nog 2 lagen, eindig met een lasagnevel.
Stap 6
Schep de achtergebleven marinade over de lasagne salade en schaaf er een beetje Parmezaanse kaas over.
Stap 7
Eet smakelijk!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze lasagne salade caprese
Stap 1
Snijd de mozzarella en tomaten in plakken.Stap 2
Maak in een ruime schaal een marinade van basilicum, 6 eetlepels knoflookolie en zout. Voeg de tomaten en mozzarella toe en schep dit om.Stap 3
Kook de lasagnebladen beetgaar en giet ze af.Stap 4
Leg op 4 borden 1 lasagneblad en bedek met de plakjes tomaat en mozzarella.
Stap 5
Leg er wat rucola op en dek dit af met een lasagnevel. Maak zo nog 2 lagen, eindig met een lasagnevel.
Stap 6
Schep de achtergebleven marinade over de lasagne salade en schaaf er een beetje Parmezaanse kaas over.
Stap 7
Eet smakelijk!
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
3 reacties
Friday Five: 5 keer pasta!! « Brenda Kookt!
[...] Lasagne Salade Caprese Lasagne.. maar dan een salade! Een super idee, al zeg ik het zelf. Als lunch of maaltijdsalade.. [...]
Foodblogevent augustus | Chicks Love Food
[...] plaats van penne of fusili eens lasagnebladen in een pastasalade te verwerken. Dankjewel, Brenda! Het recept vind je hier. De lasagnesalada van Brenda. Wat een leuk idee! Posted in FOODFUN | Tags: eetblog, eetsite, [...]
Nina
Goed idee, lijkt me erg lekker!