Ga naar de inhoud

2x Fruit van de barbecue – banaan en ananas

Bij barbecue denk je aan salades, stokbrood met lekkere smeersels, vlees, vis en misschien een lekker groente spiesje. Maar zorg je ook voor een lekker toetje? Minstens net zo lekker, en de ideale afsluiting van een gezellige avond. Joor deelt 2x fruit van de barbecue – met banaan en ananas....
Delen op

2x Fruit van de barbecue – banaan en ananas

Bij barbecue denk je aan salades, stokbrood met lekkere smeersels, vlees, vis en misschien een lekker groente spiesje. Maar zorg je ook voor een lekker toetje? Minstens net zo lekker, en de ideale afsluiting van een gezellige avond. Joor deelt 2x fruit van de barbecue – met banaan en ananas.

Voor welke van deze twee ga jij?

fruit van de barbecue

Oorspronkelijk zou dit recept alleen banaan van de barbecue bevatten. Maar toen ik aan mijn buurvrouw vertelde dat dit artikel eraan zat te komen, gaf ze me een tip voor een ander superlekker recept. Ananas en 5-spicekruiden zouden volgens haar een goddelijke combi zijn. En ze had niet minder kunnen beloven.

2x fruit van de barbecue

Ananas van de barbecue had ik zelf ook bedacht (Brenda ging er ook al eerder mee aan de slag, check dit recept), maar niet in combinatie met deze kruidenmix. En echt waar, het maakt de zoete ananas nog lekkerder.

Dus waarom zou ik beide recepten in deze post zetten? Want ook de banaan, die je samen met marshmallos en chocola – need I say more? – in de hete kolen van de BBQ kunt bakken, is een superlekker toetje. Ook voor kinderen. Proberen maar!

fruit van de barbecue

fruit van de barbecue

Ingrediënten

personen, bijgerecht

Extra benodigd: BBQ of grillpan en aluminiumfolie

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze 2x fruit van de barbecue – banaan en ananas

Gebruik je geen BBQ? Verwarm dan de oven op 225 graden.

Voor de banaan met chocolade:

1
Stap 1
Snijd de pure chocola in stukjes. Snijd vervolgens de bananen overdwars in met een mes. Zorg dat je de schil aan de achterkant niet doorsnijdt. Verdeel de chocola en de marshmallows over de 4 bananen en duw een klein beetje naar binnen.
2
Stap 2
Bekleed de bananen in de z’n geheel met aluminiumfolie. Leg ze ongeveer 10 minuten in de warme kolen van de BBQ of in een voorverwarmde oven van 225 graden.
3
Stap 3
Voor de ananas met 5 spices:
4
Stap 4
Snijd de ananas in schijven en halveer de schijven. Strooi de 5-spicekruiden over de schijven. Bak vervolgens de ananas op de BBQ of in een grillpan totdat je mooie grilstrepen ziet.
5
Stap 5
Haal de bananen uit de kolen of oven en leg de pakketjes op de borden. Voorzichtig met uitvouwen, want de pakketjes zijn ontzettend heet!
6
Stap 6
Serveer de bananen met de ananasschijven. Erg lekker met een bolletje vanille-ijs.
Bekijk ook andere recepten
Citroen-Parmezaan aardappeltjes
Truffelrisotto met champignons
Plaattaart met courgette, oregano, pesto en mozzarella
Tandoorizalm met frisse salade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op