3x bladerdeeghapje met kaas
Alleen kaasjes eten als je buiten op terras (of in de tuin) in het zonnetje zit? Echt niet! Dit is dé tijd van het jaar dat lekkere luxe kaasjes ook gewoon bij de supermarkt verkrijgbaar zijn. En omdat we dit seizoen van warme gerechtjes houden deel ik bij deze 3x bladerdeeghapje met kaas. Ik ben3x bladerdeeghapje met kaas
Bewaren
Alleen kaasjes eten als je buiten op terras (of in de tuin) in het zonnetje zit? Echt niet! Dit is dé tijd van het jaar dat lekkere luxe kaasjes ook gewoon bij de supermarkt verkrijgbaar zijn. En omdat we dit seizoen van warme gerechtjes houden deel ik bij deze 3x bladerdeeghapje met kaas.
Ik ben gek op kaas. In bijna alle vormen, ik ben alleen niet zo gek op schimmelkaas. Verder houd ik van kaas op brood, op een toastje, gesmolten over een ovenschotel en door de salade. Bij de Aldi scoorde ik deze drie kaasjes en hier maakte ik lekkere warme hapjes met bladerdeeg van. Want ik houd ook van hapjes met kaas.
Tip: Wil je een lekker wijntje drinken bij de kaashapjes? Ga dan voor de L’Ancestral – Lalande de Pomerol, ook verkrijgbaar bij Aldi! Snel door naar de recepten van de lekkere hapjes:
3x bladerdeeghapje met kaas
Krokante briehapjes
Ingrediënten voor 8 stuks
- 2 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- ei om te bestrijken
- roombrie
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel pijnboompitten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC, bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de plakjes bladerdeeg ieder in 4 vierkanten en verdeel ze over de bakplaat. Bestrijk het bladerdeeg met ei en verdeel hierover plakjes brie.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Bak de hapjes in 20 minuten goudbruin. Besprenkel de hapjes na het bakken met een beetje honing en bestrooi met pijnboompitten.
Parmezaanstengels
Ingrediënten voor 10 stuks
- 2 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- ei om te bestrijken
- peper
- 40 gram Parmezaanse kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC, bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de plakjes bladerdeeg ieder in 5 stroken en verdeel ze over de bakplaat.
Bestrijk met ei en bestrooi met een beetje peper. Bestrooi vervolgens met de geraspte Parmezaanse kaas. Bak de stengels in 20 minuten goudbruin en krokant.
Bladerdeeg roomkaashapje
Ingrediënten voor 8 stuks
- 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 1 roomkaasrolletje met zalm
- ei om te bestrijken
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC, bekleed een bakplaat met bakpapier.
Halveer de plakjes bladerdeeg. Snijd het roomkaasrolletje in 8 plakjes. Leg op de onderste helft van ieder stukje bladerdeeg een plakje roomkaas. Vouw het bladerdeeg dicht, zorg er voor dat de buitenkanten goed aangedrukt zijn. Dit kan bijvoorbeeld door het met een vork dicht te drukken (zo ontstaat meteen een leuk patroontje).
Verdeel de hapjes over de bakplaat. Bestrijk de bladerdeeghapjes met ei en bestrooi ze eventueel met sesamzaadjes. Bak de hapjes in 20 minuten goudbruin en krokant.
Dit artikel is een samenwerking met Aldi, lees mijn disclaimer
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
4 reacties
Bjorn Tilburgs
Oeh wat ziet dit er lekker uit Brenda. Ik ben een echte kaaskop dus dan zit je al snel goed bij mij met dit soort hapjes. Bedankt voor de inspiratie ik kan van het weekend weer iets leuks op tafel zetten.
Siny Rusken
Hallo Brenda, Dat ziet er weer lekker uit. Kun je deze hapjes koud eten of warm? Een goed weekend gewenst.
Brenda Kookt
Hi Siny, warm uit de oven zijn ze het lekkerste. Maar de kaasstengels kun je ook heel goed koud eten, bewaar ze in een afdekte trommel (2 a 3 dagen)
Demi | StudioKOOK
Heerlijke weekend bites! Dat komt goed van pas!