3x een hapje op een stokbroodje – pincho

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in3x een hapje op een stokbroodje – pincho
Bewaren
In de zomer is het toch heerlijk om op het terras te borrelen met vrienden of familie? Of misschien zit je wel niet op je eigen terras, maar op de camping of ander vakantieadres. Dan mag een lekker hapje bij de borrel zeker niet ontbreken. Ik deel drie lekkere hapjes op een stokbroodje, drie keer een Spaanse pincho.
Pincho’s zijn traditionele Spaanse hapjes uit het noorden van het land. Het zijn een soort luxe tapas, maar dan bedoeld als kleine lichte maaltijd of als hapje bij de borrel. Vaak is het een broodje of een rolletje, een prikkertje mag hierbij niet ontbreken. In een Spaanse bar staan de verschillende pincho’s uitgestald op de bar, deze magĀ je zelf pakken. Bij het afrekenen worden het aantal stokjes geteld.
Leuk weetje: als er in een pincho-bar veel servetjes op de grond liggen is dit een goed teken, dat betekend dat de pincho’s erg in trek zijn. Deze zaken moet je dus nietĀ voorbij lopen, maar juist binnen stappen om lekkere pincho’s te eten.
3x pincho recepten
Ik deel drie lekkere pincho-hapjes die gemakkelijk zijn om te maken. Eentje met serranoham en brie, zalm en ei en tot slot een hapje met salami en gamba. Welke van deze hapjes kies jij? Of maak je ze lekker allemaal?
Heb je trek gekregen in meer hapjes? Op deze pagina vind je alle hapjes-recepten van de website bij elkaar.
Pincho met serranoham en brie
IngrediĆ«nten voor 8Ā pincho’s
- 8 stukjes stokbrood, schuin afgesneden zodat ze wat groter zijn
- 4 plakjes serranoham
- 8 plakjes brie
- 1 rode paprika Ā (of neem gegrilde paprika uit een pot)
- olijfolie
Extra benodigd: 8 kleine prikkers
Bereiding
Snijd de paprika in vieren en leg deze met de schil omhoog op een met bakpapier beklede bakplaat. Grill de paprika in een oven op 220 ĀŗC, 30 minuten tot de bovenkant van de paprika’s (het velletje) zwart blakert.
Plaats de stukken gegrilde paprika in een plasticzak en knoop deze dicht. Laat de zak zo 20 minuten liggen. Haal de stukken paprika er hierna uit en haal het vruchtvlees voorzichtig van het velletje. Snijd dit zodat er 8 stukjes gegrilde paprika ontstaan. (Tip: je kunt de paprika’s ook een dag van te voren grillen, bewaar het in de koelkast)
Bestrijk het stokbrood met olie en rooster die 5 minuten in de oven op 200 ĀŗC.
Beleg de stukken stokbrood met een half plakje serranoham en een stukje brie. Verwarm dit nog 5 minuutjes in de oven.
Haal de belegde broodjes hiernaĀ uit de oven en beleg met een stukje gegrilde paprika, en steek er een feestelijk prikkertje in.
Pincho met gerookte zalm en ei
IngrediĆ«nten voor 8Ā pincho’s
- 8 stukjes stokbrood, schuin afgesneden zodat ze wat groter zijn
- 4 plakjesĀ gerookte zalm
- 2 gekookte eieren
- 2 eetlepels mayonaise
- 8 stukjes zongedroogde tomaat
- plukje tuinkers
- olijfolie
Extra benodigd: 8 kleine prikkers
Bereiding
Bestrijk de stukjesĀ stokbrood met olie en rooster ditĀ 10 minuten in de oven op 200 ĀŗC.
Kook de eieren hard in ruim water, laat ze hierna even afkoelen. Schil de eieren en snijd het in plakjes.
Beleg de stukken stokbrood met een half plakje gerookte zalm, leg hier een plakje gekookt ei op. Spuit hier een klein dotje mayonaise op en beleg met een stukje zongedroogde tomaat. Maak de pincho af met een beetje tuinkers en een prikker.
Pincho hapje van chorizo met gambaĀ
IngrediĆ«nten voor 8Ā pincho’s
- 8 stukjes stokbrood, schuin afgesneden zodat ze wat groter zijn
- 16 kleine plakjes chorizo
- 1 geleĀ paprika
- 8 gamba’s
- teentje knoflook
- zout en peper
- olijfolie
Extra benodigd: 8 kleine prikkers
Bereiding
Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten, leg de stukken paprikaĀ met de schil omhoog op een met bakpapier beklede bakplaat. Grill de paprika in een oven op 220 ĀŗC, 30 minuten tot de bovenkant van de paprika’s (het velletje) zwart blakert.
Plaats de stukken gegrilde paprika in een plasticzak en knoop deze dicht. Laat de zak zo 20 minuten liggen. Haal de stukken paprika er hierna uit en haal het vruchtvlees voorzichtig van het velletje. Snijd dit zodat er 8 stukjes gegrilde paprika ontstaan. (Tip: je kunt de paprika’s ook een dag van te voren grillen, bewaar het in de koelkast)
Bestrijk de stukjesĀ stokbrood met olie en rooster ditĀ 10 minuten in de oven op 200 ĀŗC.
Pers de knoflook en bak dit samen met de gamba’s in olijfolie aan. Breng extra op smaak met zout en peper.
Beleg de stukken stokbrood met de plakjes chorizo. Leg hier een stukje geroosterde paprika op en vervolgens een gamba. Prik hier een prikker in zodat het hapje bij elkaar blijft.
Ben je opzoek naar recept inspiratie?
Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in2 reacties
Thecla
Dag Brenda, Hoe lang van tevoren kun je dee hapjes maken?
Lavrenteva
Er ziet heerlijk uit!!! Ik moet het een keertje uitproberen!