Ga naar de inhoud

3x groentedip voor op brood

Een lekkere dip bij de borrel of barbecue doet het altijd goed toch? Vandaag deelt Joor drie keer een snelle groentedip. Lekker op brood of een toastje. Borrels en gezond eten gaan helaas niet altijd samen. Als er een flink aanbod is van chips, dipasus, zoutjes en anders lekkers kan...
45 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

3x groentedip voor op brood

Een lekkere dip bij de borrel of barbecue doet het altijd goed toch? Vandaag deelt Joor drie keer een snelle groentedip. Lekker op brood of een toastje.

Borrels en gezond eten gaan helaas niet altijd samen. Als er een flink aanbod is van chips, dipasus, zoutjes en anders lekkers kan ik dat meestal niet weerstaan. Maar ja, dan heb ik daarna een schuldgevoel, want ik zou toch m’n leven beteren en gezonder gaan eten?

Hallelujah voor de groentedip! Sinds ik dit ontdekt heb staan deze dips met regelmaat op tafel tijdens een borrel, barbecue, of op een zondagavond waarop we geen zin hebben om te koken. Niet alleen omdat het daardoor voelt alsof ik toch iets gezonds op tafel zet, maar ook omdat ze gewoon heel erg lekker zijn!

3x groentedip voor op brood

3x groentedip voor op brood

Voor deze drie groentedips gebruik ik twee verschillende groenten (bieten en puntpaprika’s) en een ingrediënt dat standaard op een borreltafel thuishoort: zwarte olijven. Deze olijvenspread at ik heel lang geleden in een restaurant en sindsdien heb ik ‘m altijd proberen na te maken. Zo lekker vond ik ‘m. Het is in ieder geval van deze drie dips mijn favoriet en hopelijk wordt het ook die jouwe!

Klik hier voor meer lekkere hapjes voor bij de borrel.

3x groentedip voor op brood

3x groentedip voor op brood

Ingrediënten

personen

Dip 1: bietendip

Dip 2: olijvenspread

Dip 3: paprikaspread

Extra benodigd: keukenmachine en een stevige plastic zak

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze 3x groentedip voor op brood

Voorbereiding: 45 minuten
Stap 1
Start met de paprikaspread. Verwarm hiervoor de oven op 225 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Leg de puntpaprika’s op de bakplaat en besprenkel ze met flink wat olijfolie en grof zeezout. Bak de 25 minuten in de oven.
3
Stap 3
Maak in de tussentijd de bietendip en de olijvenspread. Doe hiervoor voor beide dips de ingrediënten in de keukenmachine en blend totdat de spread de door jou gewenste dikte heeft. Breng beide dips op smaak met peper en zout.
4
Stap 4
Haal de puntpaprika’s uit de oven en stop ze meteen in de stevige plastic zak. Doe de zak dicht en laat de paprika’s 10 minuten rusten. Haal de paprika’s na 10 minuten uit de zak en verwijder het vel van de paprika’s. Blend de paprika’s met de rest van de ingrediënten tot een spread. Breng ook op smaak met peper en zout.
5
Stap 5
Serveer de dips met je favoriete brood of met toastjes.
Bekijk ook andere recepten
Naan maken recept
Gegrilde pastinaak met truffelmayo en parmezaan
Bechamelsaus maken
Pompoen-geitenkaassalade met granaatappelpitjes en pompoenpitten

1 reactie

Ilja De Lange

Lekkere dips, volgende x wel zout bij de olijven spread weglaten. Olijven zijn al zout genoeg van zichzelf...Was nu erg zout

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op