Ga naar de inhoud

Aardappelen met kaas en spek uit de oven

Is zondag bij jou thuis een patatdag? Maak er vandaag een aardappeltjesdag van! Het recept voor deze aardappelen met kaas en spek uit de oven is iets uitgebreider dan wanneer je patat bakt of haalt. Maar zeker niet minder lekker. En ook hier mag je best een klodder mayo bij...
20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen, bijgerecht
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Was de aardappelen en halveer de krieltjes, snijd grotere exemplaren in kwarten. Kook de aardappeltjes 10 minuten voor.
3
Stap 3
Snijd de champignons in plakjes en bak deze in een koekenpan met olie even aan.
4
Stap 4
Snijd het spek in stukken.
5
Stap 5
Giet de aardappelen af en breng op smaak met zout en peper. Besprenkel met olijfolie en roer even door.
6
Stap 6
Verdeel de voogekookte krieltjes over de ovenschaal. Meng de champignons en spek hier doorheen. Bestrooi met de kaas en verwarm dit 25 minuten in de oven. Tot de kaas goudbruin is en de krieltjes gaar zijn.
7
Stap 7
Bestrooi voor het serveren met gehakte peterselie.

Deze aardappelschotel is een bijgerecht. Serveer met gewokte groenten of een groene salade voor een complete maaltijd.

Aardappelen met kaas en spek uit de oven

Is zondag bij jou thuis een patatdag? Maak er vandaag een aardappeltjesdag van! Het recept voor deze aardappelen met kaas en spek uit de oven is iets uitgebreider dan wanneer je patat bakt of haalt. Maar zeker niet minder lekker. En ook hier mag je best een klodder mayo bij eten.

Aardappelen met kaas en spek uit de oven

Aardappelen met kaas en spek uit de oven

Ik had trek in iets met aardappelen en spek. En automatisch bedacht ik dat er ook kaas bij moest. Toevallig had ik deze ingrediënten in huis en maakte ik er deze lekkere schotel van aardappelen met kaas en spek uit de oven van.

Bij het fotograferen van dit gerecht deed het me denken aan de Tiroler Grostl, een aardappelgerecht uit Oostenrijk dat we vaak eten met de wintersport. Dit is ook een gerecht met aardappel en spek, maar dan met groente en ei erbij.

De aardappeltjes heb ik even voorgekookt. Zo worden ze mooi gaar in de oven, maar niet te bruin. Ik gebruik alleen zout en peper om de aardappeltjes op smaak te brengen. Naast de spek en kaas voeg ik gebakken champignons toe en voor de garnering nog een beetje peterselie.

Het resultaat is een toppertje, minstens net zo lekker als een patatje met 😉

–> Ben je opzoek naar een ander recept met aardappel? Check dan eens de vegetarische kapsalon met kaassaus.

Aardappelen met kaas en spek uit de oven

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op