Ga naar de inhoud

Aardappelpannetje met groenten en spekjes

Een ideale eenpansmaaltijd, perfect campingmaaltje. Aardappelpannetje met groenten en spekjes.
30 minuten Bereidingstijd
Aardappelpannetje met groenten en spekjes

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de aardappeltjes eventueel 8 minuten voor.
2
Stap 2
Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op het vuur (of de skottelbraai). Bak hier de spekblokjes in krokant. Haal ze hierna uit de pan en doe er een beetje olie of boter bij.
3
Stap 3
Bak de voorgekookte krieltjes samen met de champignons goudbruin.
4
Stap 4
Doe hierna de ui met knoflook erbij en bak dit even mee. Doe de groenten erbij als de ui glazig ziet. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en de andere kruiden.
5
Stap 5
Bak in een schone pan met olie spiegeleitjes en server dit met het aardappelpannetje. Garneer met verse kruiden.
6
Stap 6

Serveer eventueel met een lik mayonaise.

Aardappelpannetje met groenten en spekjes

Een ideale eenpansmaaltijd, oftewel een perfect campingmaaltje. Met aardappelen deze keer. We gaan voor een aardappelpannetje met groenten en spekjes. Super simpel om te maken, en zo lekker! Eventueel met een spiegeleitje erbij.

Aardappelpannetje met groenten en spekjes

Aardappelpannetje met groenten en spek

En een spiegeleitje dus.

Dit aardappelpannetje met groenten en spek is geïnspireerd op Tiroler grostl. Een Oostenrijks gerecht dat wij regelmatig eten als we op wintersport zijn. Overeenkomst zijn de aardappeltjes, spekreepjes en het spiegeleitje erbij.

Voor deze zomerse ‘campingvariant’ op het recept heb ik voornamelijk groenten toegevoegd. Want als we op vakantie een keer gezond eten, dan moet er wel lekker veel groenten bij zitten. Ter compensatie van de andere dagen zal ik maar zeggen..

Aardappelpannetje met groenten en spekjes

Zo maak je het aardappelpannetje

Ik vind het fijn om verse krieltjes te gebruiken, deze kook ik even kort voor. Je kunt ook gaan voor voorgekookte aardappeltjes of krieltjes. Toegegeven op vakantie is dat vaak wel zo makkelijk. In dat geval hoef je de aardappeltjes niet eerst voor te koken en ben je dus (nog) sneller klaar.

De spekreepjes bakken we kort aan zodat ze mooi krokant zijn. Daarna gaan ze uit de pan en zet je ze even weg. Voeg eventueel extra boter of olie toe voor je de krieltjes en champignons goudbruin bakt. Hierna gaan de ui en knoflook erbij en als de ui glazig ziet de overige groenten. De belangrijkste smaakmaker is in dit geval komijnpoeder, naast zout en peper. Dit maakt het aardappelpannetje extra lekker.

Serveer het aardappelpannetje met groenten en spekjes eventueel met een gebakken spiegeleitje. Net zoals bij Tiroler grostl. Al kun je dit ook achterwege laten.

Aardappelpannetje met groenten en spekjes

Makkelijke eenpansgerechten

Heb je na het aardappelpannetje met groenten en spekjes de smaak te pakken? En ben je opzoek naar meer makkelijke eenpansgerechten? Voor op vakantie, de camping of gewoon lekker voor thuis? Dan tip ik je graag ook deze toppers die online staan op de website.

Allemaal lekkere eenpansgerechten die eenvoudig te maken zijn.

Bekijk ook andere recepten
Rijstbowl met zoete aardappel en pindadressing
curry met kip en spinazie
Gevulde kippensoep met groenten en champignons

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op