Aardappelsalade met witlof en zalm
Bewaren
Lekker hoeft absoluut niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst dit makkelijke en snelle recept voor aardappelsalade met witlof en zalm wel. Want niet alleen is dit gerecht snel gemaakt en erg lekker, het is ook een ideaal gerechtje voor bij een barbecue of voor een maaltijd op een warme avond.
Aardappelsalade met witlof en zalm
Bij aardappelsalade denk je misschien aan een compacte salade met fijngesneden ingrediĆ«nten en veel saus. Zo’n salade waarbij je de producten in de salade niet kunt onderscheiden. Dat dat ook anders kan bewijst deze lekkere aardappelsalade. Grof gesneden, met veel smaak.
De frisknapperige witlof doet het heel erg goed met de zachte aardappel. Zoute gerookte zalm en een romige dressing op basis van yoghurt zijn een heerlijke aanvulling, en verse dille maakt de aardappelsalade af.
Snel, makkelijk en lekker ā wat wil je nog meer?
–> Meer inspiratie? Klik hier voor een overzicht van alle saladerecepten.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze aardappelsalade met witlof en zalm
Stap 1
Snijd de aardappelen in stukjes van ongeveer 3 bij 3 centimeter. Doe ze in een pan met flink gezouten, kokend water en kook ze 10-12 minuten totdat ze gaar zijn. Giet ze af.Stap 2
Snijd in de tussentijd de witlof in dunne reepjes. Verwijder de onderste delen van de stronkjes.Stap 3
Maak een dressing van de yoghurt, olijfolie, mayonaise, mosterd, wittewijnazijn en peper en zout. Snijd de helft van de dilletakjes inclusief de steeltjes fijn en doe door de dressing.Stap 4
Meng in een kom de wat afgekoelde aardappelstukjes met de witlof en de dressing. Snijd de andere helft van de dille grof.Stap 5
Schep de aardappelsalade op de borden, bestrooi met de grofgehakte dille en wat peper en verdeel er de gerookte zalm overheen.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze aardappelsalade met witlof en zalm
Stap 1
Snijd de aardappelen in stukjes van ongeveer 3 bij 3 centimeter. Doe ze in een pan met flink gezouten, kokend water en kook ze 10-12 minuten totdat ze gaar zijn. Giet ze af.Stap 2
Snijd in de tussentijd de witlof in dunne reepjes. Verwijder de onderste delen van de stronkjes.Stap 3
Maak een dressing van de yoghurt, olijfolie, mayonaise, mosterd, wittewijnazijn en peper en zout. Snijd de helft van de dilletakjes inclusief de steeltjes fijn en doe door de dressing.Stap 4
Meng in een kom de wat afgekoelde aardappelstukjes met de witlof en de dressing. Snijd de andere helft van de dille grof.Stap 5
Schep de aardappelsalade op de borden, bestrooi met de grofgehakte dille en wat peper en verdeel er de gerookte zalm overheen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
4 reacties
Elseline
Zou je de witlof eventueel kunnen vervangen? Ik vind witlof heerlijk, maar mijn man is een mindere fan ;)
Brenda Hoff
Je zou bijvoorbeeld ook prei kunnen gebruiken
Carina
Waar kan je de zalm mee vervangen. Wij houden niet van vis. Ik dacht aan parmaham. En een tip voor vega?
Brenda Hoff
Lekker met ham of parmaham. Vega kun je bijvoorbeeld ook nog iets van kaas toevoegen.