Aardbeiencake
Nu de Hollandse aardbeien volop verkrijgbaar zijn, zijn ze op zijn lekkerst. Als de aardbeien dan ook nog uit de achtertuin van de buurman (of opa, maar die waren net op toen ik deze cake wilde bakken) komen kan het bij mij helemaal niet meer stuk. Vandaag deel ik een aardbeiencake met jullie. Met ditAardbeiencake
Bewaren
Aardbeiencake
- 160 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
-
175 gram kwark
-
2 eieren
- 120 gram kristalsuiker
- 2 eetlepels (of 1 zakje) vanillesuiker
- 25 gram boter
- 500 gram aardbeien
- 125 gram aardbeienjam
- een hand geschaafde amandelen
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
24 reacties
Tanu Mehrotra
Hi Brenda ,thanks for the lovely recipe .I want to try can I use slagroom for topping in this & I have a question which slagroom to opt from Albertheijn for slagroom as I am new in Netherlands. Thanks
Riny
Hoi Brenda. Ik zou heel graag deze aardbeien cake willen bakken. Er zijn nog veel aardbeien, lijkt me heerlijk. Ik vraag me af of de cake niet heel erg vochtig en klef wordt van de aardbeien? Of valt het mee? In elk geval bedankt voor je recept. ?Fijne dag, groetjes van Riny
Riny
Sorry Brenda ik zie dat er al iemand deze vraag gesteld heeft. Ga de aardbeien goed drogen na het wassen. Groetjes.. Riny
Marian
Hoi Brenda, ik heb net deze Aardbeiencake gebakken, maar hij blijft nogal sompig. Waar kan dit aan liggen, denk je. Heb jij alleen stevige aardbeien gebruikt en/of spoel je de aardbeien alleen af.? Ik heb ze namelijk in water gewassen. De smaak is oké , hij wordt nu verder als een toetje opgegeten, ook lekker!
Brenda Kookt
Ik heb stevige aardbeien gebruikt, wel gewassen en droog gedept voor ik ze gebruikte. Bij mij was de cake ook iets vochtiger dan meestal het geval is. Ik heb de cake in de koelkast bewaard, waardoor hij juist lekker fris was.
Charlotte
Gisteren deze heerlijke cake gebakken! Mijn oventje staat heeeel vaak aan, maar nog nooit aardbeien gebakken; aparte ervaring. Mijn bakvorm was iets te groot waardoor de cake heel laag bleef, desondanks hebben we ervan gesmuld en... hij is nog niet op ;) Van het weekend komt je aardbeientiramisu op tafel, heel fijn zo'n zwangerproof recept, kan ik lekker mee eten!!
Brenda Kookt
Wat leuk Charlotte! Dat is heel goed om te horen, én geniet van de aardbeientiramisu dit weekend! :)
Lobke
Hoi Brenda, Er staat in mijn oven een vergelijkbare cake gaar te worden (Aardbeienkwarkcake van de Allerhande). Ik wist niet goed of ik die in de koelkast kan bewaren (de verjaardagsvisite komt pas vanavond). Maar als ik jouw verhaal over 1 dag in de koelkast lees, hoop ik dat dit bij mijn versie ook kan! Als je nog tips hebt, welkom! Groetjes Lobke
sam
Hoi brenda, 2 theelepels bakpoeder staat dat gelijk aan 1 zakje bakpoeder a 16 gram ben benieuwd hoe die gaat smaken
Anne
Ben dol op aardbeien, dus deze versie ga ik uitproberen. Alleen mijn cake's worden nooit zo hoog. Heb je misschien een tip? Groet
Ria
Deze aardbeiencake lijkt me erg lekker. Als ik deze taart in een springvorm doe van 24cm doorsnee, kan dat ook of moet het kleiner?. Gr. Ria
Brenda Kookt
Nee, niet kleiner. Ik denk dat 24cm juist prima is. Misschien wordt je cake iets hoger, maar dat is geen probleem.
André
Beste Brenda, Mijn vrouw is binnenkort jarig en ik zit te denken aan je, zo te zien, overheerlijke taart te maken, maar we willen beiden wat minder calorietjes eten. Ken je Stevia, zou dit een goede vervanger of misschien deels vervanger kunnen zijn van de suiker. Heb je daar al ervaring mee??
Brenda Kookt
Hoi André, zelf heb ik er nog geen ervaring mee om met stevia te bakken. Wel weet ik dat je suiker niet zomaar kunt vervangen door stevia. Door stevia kan je bakpoeder minder gaan rijzen. Daarnaast is stevia ook geconcentreerder van smaak, dus de volume kun je ook niet 1 op 1 vervangen.
Marja
Dat ziet er zeer smakelijk uit! Ik bak graag met fruit dus deze wordt vast en zeker ook nog gebakken deze zomer! Heeeeeeeeerlijk! Bedankt voor je recept! Geniert van de zon, groetjes. :-)
sjanette
Lekker!!! Die ga ik maken! Nog even een vragen: 180 graden, is dat hetelucht of convectie?
Brenda Kookt
In mijn geval was dit hetelucht
Simone
Lekker! Gek genoeg bak ik zelden met aardbeien terwijl er toch veeeeel heel veel aardbeien doorheen gaan... Misschien gewoon wat vaker doen en deze cake ziet er erg lekker uit.