Ga naar de inhoud

Amandeltaart met bramen en passievrucht

Een lekkere zomerse taart. Amandeltaart met bramen en passievrucht. Gemakkelijk om te maken, ideaal voor de zomermaanden.
20 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd
Delen op
Amandeltaart met bramen en passievrucht

Amandeltaart met bramen en passievrucht

Deze amandeltaart met bramen en passievrucht wil je proeven! Deze heerlijke zomerse taart is een feestje om te zien én te eten. Serveer deze taart op een zonnige middag met een kopje koffie of thee, of als afsluiter na een gezellig diner.

Amandeltaart met bramen en passievrucht

Amandeltaart met bramen en passievrucht

Tijd voor een lekker zomerse taart! Deze amandeltaart met bramen en passievrucht is zomer op je bord, beloofd! Lekker smeuïg, makkelijk te maken, met een fris zonnig tintje dankzij de passievrucht en kruidig door de kardemom die je erin doet. Heb je geen verse bramen? Je kunt deze cake ook heel goed maken met diepvriesbramen. Laat ze kort ontdooien en zorg dat ze niet al te nat zijn, dan lukt het zeker!

Amandeltaart met bramen en passievrucht

Yoghurt taart maken

De amandeltaart wordt extra luchtig en smeuïg, door de yoghurt die ik eraan toevoeg. Een frisje dat heerlijk samensmelt met de zoete bramen en het tropische van de passievrucht. Eerst klop ik boter en suiker luchtig in de keukenmachine. Dan voeg ik een voor een de eieren toe. Dan komt de yoghurt erbij, maar dat meng ik niet te lang, omdat je anders de luchtigheid uit de taart haalt. Als laatste voeg je de bloem eraan toe.

Zo heb je al een hele lekkere basis voor een yoghurt taart met amandelmeel. Maar hier houd ik het niet bij! Ik meng het vruchtvlees van drie passievruchten door het beslag. Dit geeft een lekkere twist aan de taart.

Amandeltaart met bramen en passievrucht

Passievrucht taart met bramen en amandel

De helft van het beslag giet je in de springvorm. Hier verdeel je de bramen overheen. Giet dan de rest van het beslag eroverheen en bak de taart vervolgens in 55 tot 60 minuten goudbruin en gaar. Voordat ik het serveer versier ik het geheel nog met wat bramen en een halve passievrucht.

Met deze taart op tafel wordt elke zomerse dag een klein beetje specialer. Eet smakelijk!

Ingrediënten

punten
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze amandeltaart met bramen en passievrucht

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 1 uur
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de randen in met boter of bakspray.
2
Stap 2
Klop de boter en suiker luchtig met de keukenmachine. Voeg dan een voor een de eieren toe en klop het geheel luchtig. Voeg dan de yoghurt toe en roer kort door. Mix niet te lang.
3
Stap 3
Meng de bloem, het amandelmeel, de baking soda, kardemom en zout in een andere kom door elkaar.
4
Stap 4
Doe vervolgens het meel bij de yoghurtmix en roer kort door. Meng het vruchtvlees van de passievruchten door het beslag.
5
Stap 5
Giet de helft van het beslag in de springvorm en verdeel hier de bramen overheen. Giet dan de rest van het beslag eroverheen en bak de taart vervolgens in 55 – 60 minuten goudbruin en gaar. Laat helemaal afkoelen voordat je ‘m aansnijdt.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade
Appelkoeken met karamel
Reese’s chococups met pindakaas

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op