Ga naar de inhoud

Artisjoksalade met cherrytomaten en kikkererwten

Een anders dan anders salade. Deze Toscaanse artisjoksalade met cherrytomaten en kikkererwten is gemakkelijk om te maken, en zo lekker!
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Artisjoksalade met cherrytomaten en kikkererwten

Artisjoksalade met cherrytomaten en kikkererwten

Een salade die anders dan anders is. We gaan vandaag namelijk voor een artisjoksalade met cherrytomaten en kikkererwten. Een heerlijke salade die binnen no time op tafel staat.

Artisjoksalade met cherrytomaten en kikkererwten

Hier thuis eten we ze veel te weinig: artisjokken. Ik denk er eigenlijk nooit aan om ze te gebruiken omdat ik ook niet altijd weet wat ik ermee moet doen. Dus vond ik het tijd om er een recept mee te maken. Het eerste recept met artisjok op Brenda Kookt 😉

Dat werd deze makkelijk te maken salade met cherrytomaten, rode ui en kikkererwten. 

Hoe eet je artisjok?

De artisjok is een bijzondere groente. Artisjokken zijn bloemknoppen die je eet. De kleine blaadjes zijn om een bloembodem gevouwen. Een bloeiende artisjok is niet eetbaar, een die nog dicht is wel.

Artisjokhart kun je niet rauw eten. Voor je hem kunt eten moet je hem koken, stomen, bakken of roosteren. Echter is het wel een veelzijdige groente die je op vele manieren kunt eten. In Italië bijvoorbeeld wordt artisjok heel veel gegeten en op diverse manieren bereid. Bij ons in Nederland is dat minder.

Als eerste recept met artisjok hier op Brenda Kookt trappen we af met een lekkere salade, die helemaal niet moeilijk is om te maken.

Artisjoksalade met cherrytomaten en kikkererwten

Artisjoksalade met cherrytomaten en kikkererwten

Deze artisjoksalade met cherrytomaten en kikkererwten is supermakkelijk in elkaar te zetten, echt lekker en weer eens wat anders dan een simpele salade met ijsbergsla en een gekookt ei.

Voor deze salade met artisjok gebruik ik geen verse artisjok maar gemarineerde artisjokharten uit een pot of blik. Voordeel is dat je deze niet meer hoef te bereiden en ze direct kunt gebruiken in de salade.

Ik koos voor deze artisjoksalade voor een dressing met pesto. Dit geeft de friszure artisjok een wat meer aardse en zachtere smaak. De artisjok harten combineer ik met lekker frisse cherrytomaten, pittige rode ui en zachte kikkererwten. Een combinatie die het waard is om te proberen!

Ingrediënten

personen

dressing

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze artisjoksalade met cherrytomaten en kikkererwten

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Laat de artisjokharten uitlekken. Snijd de cherrytomaten in kwarten en snipper de ui. Laat de kikkererwten aflekken.
2
Stap 2
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng de dressing op smaak met zout en eventueel peper.
3
Stap 3
Meng de artisjok, cherrytomaten, ui en kikkererwten op een grote schaal met de dressing. Garneer de salade met verse basilicum.
4
Stap 4
Lekker met warm brood en kruidenboter.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op