Ga naar de inhoud

Asperges met zalm en citroenyoghurt

We hebben nog even tot het aspergeseizoen voorbij is. Daarom kon ik het niet laten nog een lekker aspergereceptje met jullie te delen. Deze keer gaan we voor asperges met zalm en citroenyoghurt. Asperges en zalm ben je hier al eerder tegengekomen, in deze lekkere plaattaart. Deze keer ga ik...
25 minuten Voorbereidingstijd
Delen op
asperge recepten met zalm en een yoghurtsausje

Asperges met zalm en citroenyoghurt

We hebben nog even tot het aspergeseizoen voorbij is. Daarom kon ik het niet laten nog een lekker aspergereceptje met jullie te delen. Deze keer gaan we voor asperges met zalm en citroenyoghurt.

Asperges en zalm ben je hier al eerder tegengekomen, in deze lekkere plaattaart. Deze keer ga ik voor een meer klassieke bereiding van asperges met zalm. Wat mij betreft altijd goed.

Asperges met zalm en citroenyoghurt

Vaak worden asperges geserveerd met Hollandaisesaus. Deze keer doe ik het anders, met een citroenyoghurt. De citroenyoghurt is lekker fris en doet het heel goed bij de asperges en gerookte zalm.

Tip: Maak een kleinere portie en serveer dit gerechtje als voorgerecht bij een etentje. Voor een complete hoofdmaaltijd serveer je er gebakken aardappeltjes bij. 

Asperges met zalm en een yoghurt-citroensausje

Asperges met zalm en een yoghurt-citroensausje

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze asperges met zalm en citroenyoghurt

Voorbereiding: 25 minuten
Stap 1
Schil de asperges met een dunschiller en snijd het houtachtige uiteinde er af. Kook de asperges in een grote pan met water, suiker en zout. Kook de asperges in 10-12 minuten gaar. Laat ze hierna nog 5 minuutjes in het warme water liggen.
2
Stap 2
Meng de yoghurt met een theelepel citroensap en rasp van de halve citroen, zout en peper.
3
Stap 3
Laat de asperges uitlekken en verdeel ze over de borden. Drapeer hier de gerookte zalm over. Bestrooi dit met zout en peper en nog een beetje citroenrasp. Maak af met ringetjes lente-ui.
4
Stap 4
Serveer er gebakken aardappeltjes bij.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto met gehaktballetjes
Hartige banketletter - pizzaletter
Bloemkoolstoof met tomaat en gegrilde paprika
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache

1 reacties

Marjolijn

Ik heb heerlijk genoten van dit gerecht. Heerlijke combinatie. Ik heb wel de citroen voor limoen verwisseld omdat ik dat persoonlijk lekkerder vind. Zeker een recept om vaker van te genieten!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op