Asperges met zalm en citroenyoghurt
We hebben nog even tot het aspergeseizoen voorbij is. Daarom kon ik het niet laten nog een lekker aspergereceptje met jullie te delen. Deze keer gaan we voor asperges met zalm en citroenyoghurt. Asperges en zalm ben je hier al eerder tegengekomen, in deze lekkere plaattaart. Deze keer ga ik...Asperges met zalm en citroenyoghurt
Bewaren
We hebben nog even tot het aspergeseizoen voorbij is. Daarom kon ik het niet laten nog een lekker aspergereceptje met jullie te delen. Deze keer gaan we voor asperges met zalm en citroenyoghurt.
Asperges en zalm ben je hier al eerder tegengekomen, in deze lekkere plaattaart. Deze keer ga ik voor een meer klassieke bereiding van asperges met zalm. Wat mij betreft altijd goed.
Asperges met zalm en citroenyoghurt
Vaak worden asperges geserveerd met Hollandaisesaus. Deze keer doe ik het anders, met een citroenyoghurt. De citroenyoghurt is lekker fris en doet het heel goed bij de asperges en gerookte zalm.
Tip: Maak een kleinere portie en serveer dit gerechtje als voorgerecht bij een etentje. Voor een complete hoofdmaaltijd serveer je er gebakken aardappeltjes bij.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze asperges met zalm en citroenyoghurt
Stap 1
Schil de asperges met een dunschiller en snijd het houtachtige uiteinde er af. Kook de asperges in een grote pan met water, suiker en zout. Kook de asperges in 10-12 minuten gaar. Laat ze hierna nog 5 minuutjes in het warme water liggen.Stap 2
Meng de yoghurt met een theelepel citroensap en rasp van de halve citroen, zout en peper.Stap 3
Laat de asperges uitlekken en verdeel ze over de borden. Drapeer hier de gerookte zalm over. Bestrooi dit met zout en peper en nog een beetje citroenrasp. Maak af met ringetjes lente-ui.Stap 4
Serveer er gebakken aardappeltjes bij.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze asperges met zalm en citroenyoghurt
Stap 1
Schil de asperges met een dunschiller en snijd het houtachtige uiteinde er af. Kook de asperges in een grote pan met water, suiker en zout. Kook de asperges in 10-12 minuten gaar. Laat ze hierna nog 5 minuutjes in het warme water liggen.Stap 2
Meng de yoghurt met een theelepel citroensap en rasp van de halve citroen, zout en peper.Stap 3
Laat de asperges uitlekken en verdeel ze over de borden. Drapeer hier de gerookte zalm over. Bestrooi dit met zout en peper en nog een beetje citroenrasp. Maak af met ringetjes lente-ui.Stap 4
Serveer er gebakken aardappeltjes bij.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Marjolijn
Ik heb heerlijk genoten van dit gerecht. Heerlijke combinatie. Ik heb wel de citroen voor limoen verwisseld omdat ik dat persoonlijk lekkerder vind. Zeker een recept om vaker van te genieten!