Ga naar de inhoud

Hollandaise saus (VIDEO)

Zaterdag is tegenwoordig videodag op brendakookt.nl. Voor vandaag heb ik een ‘How to video recept’ opgenomen. Ik laat je zien hoe je op een eenvoudige manier zelf Hollandaise saus maakt. Dit is een warme saus die heerlijk is bij bijvoorbeeld asperges. Maar ook bij vis of bij een broodje egg’s...

Ingrediënten

Extra benodigdheden: staafmixer en steelpannetje

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Smelt 100 gram boter in een pannetje totdat het helemaal gesmolten is, maar niet bruin. De boter moet wel goed heet zijn.
2
Stap 2
Doe de eidooier in de hoge beker van je staafmixer. Voeg een theelepel water, wat citroensap en zout toe. Zet je staafmixer erin en zet ‘m aan. Laat de staafmixer aan en giet heel erg langzaam geleidelijk de hete boter bij de dooier. Langzaamaan wordt je saus dikker en ontstaat een mooie Hollandaise.

Hollandaise saus (VIDEO)

Hollandaise saus stillZaterdag is tegenwoordig videodag op brendakookt.nl. Voor vandaag heb ik een ‘How to video recept’ opgenomen. Ik laat je zien hoe je op een eenvoudige manier zelf Hollandaise saus maakt. Dit is een warme saus die heerlijk is bij bijvoorbeeld asperges. Maar ook bij vis of bij een broodje egg’s benedict.

Je maakt hem zelf in een handomdraai met een staafmixer en een steelpannetje. Waar maak jij deze saus bij?

Video recept: Hollandaise saus zelf maken

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier of hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

 

Filmpje Hollandaise saus

Het recept

Bekijk ook andere recepten

1 reactie

Martijn

Hi, Witte wijn azijn vergeten? Groet, Martijn

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op