Ga naar de inhoud

Aspergetaart met zalm en ei

We zitten nog middenin het aspergeseizoen. Als je van asperges houdt moet je ze nu eten, voor het te laat is. Daarom delen we deze weken nog een aantal lekkere recepten met asperges. Na mijn aspergetartaar gaat Joor voor een heerlijke aspergetaart met zalm en ei. Een plaattaart met knapperige...
10 minuten Voorbereidingstijd
40 minuten Bereidingstijd
Delen op
asperge recepten, aspergetaart

Aspergetaart met zalm en ei

We zitten nog middenin het aspergeseizoen. Als je van asperges houdt moet je ze nu eten, voor het te laat is. Daarom delen we deze weken nog een aantal lekkere recepten met asperges. Na mijn aspergetartaar gaat Joor voor een heerlijke aspergetaart met zalm en ei. Een plaattaart met knapperige bodem met witte asperges, gerookte zalm, gekookt ei en een fris dille-sausje. Een topcombinatie!

Aspergetaart met zalm en ei

Aspergetaart met zalm en ei

De lekkerste combinatie met asperges is wat mij betreft met zalm en ei. Het zoute van de gerookte zalm en het zachte van het ei gaat supergoed samen met de typische aspergesmaak. Doe er nog een frisse saus en wat knapperig gebakken aardappeltjes bij en ik ben helemaal gelukkig.

Maar ja, die combinatie kent iedereen al, dus maakte ik een andere combinatie. Ik gooide namelijk mijn lievelingscombinatie op een plaattaart, waarmee ik ook nog de heerlijke botersmaak van bladerdeeg toevoegde aan mijn favoriete combinatie.

Het bleek een topper! Ik denk dat ik asperges niet meer anders wil eten dan zo.

Aspergetaart met zalm en ei

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze aspergetaart met zalm en ei

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
2
Stap 2
Meng in een schaaltje de zure room met peper en zout en de helft van de dille. Snijd de dille eerst klein als je een bakje dille gebruikt (gebruik de dikkere stengels niet).
3
Stap 3
Rol de rollen bladerdeeg iedere op 1 bakplaat uit. Vouw aan alle kanten de randjes 1 cm naar binnen en druk goed vast.
4
Stap 4
Verwijder de houterige onderkant van de asperges en schil de asperges met een dunschiller.
5
Stap 5
Verdeel ¾ van de dilleroom over de twee plaattaarten. Verdeel hier vervolgens de asperges overheen. Breng op smaak met peper en zout. Bak vervolgens de plaattaarten 40 minuten in de oven en wissel de 2 bakplaten halverwege.
6
Stap 6
Kook in de tussentijd de eieren zo’n 6-8 minuten totdat het eigeel net niet gestold is. Pel de eieren en snijd ieder ei in 8 stukjes.
7
Stap 7
Verdeel voor het serveren van de plaattaart de eieren, de zalm en de rest van de dille over de plaattaarten.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

5 reacties

Sonja Schipper

Dag Brenda, Wat een heerlijk recept……..maar in het recept vind ik niet terug wanneer de zalm meegebakken moet worden…….kijk ik er over heen? Groet, Sonja

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Sonja, de zalm wordt in dit geval niet gebakken.

De

Hoe zou je dille kunnen vervangen,niet alleen in dit recept?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Je kunt het vervangen door een andere kruid, bijv peterselie in dit geval.

Marja

Hoi, Wat lijkt me dit lekker zeg! Ik ben dol op Asperges met zalm en een halfzacht ei, krieltjes en een (boter)sausje! Dus dit is precies in mijn straatje. Bedankt voor het recept, ik ga het zeker maken, want dit is té lekker om het niet te doen. Hartelijke groetjes en geniet vh zonnetje als je de gelegenheid hebt!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op