Ga naar de inhoud

Bami met spitskool en spekjes

Vandaag deel ik een typisch gerecht wat wij graag eten op woensdag. Dit is de dag dat wij het qua eten vaak wat makkelijker doen ivm sportafspraken vroeg in de avond. Bami met spitskool en spekjes. Gewokte spitskool met spekjes staat bij ons regelmatig op tafel. Het is snel klaar...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Bami met spitskool en spekjes

Vandaag deel ik een typisch gerecht wat wij graag eten op woensdag. Dit is de dag dat wij het qua eten vaak wat makkelijker doen ivm sportafspraken vroeg in de avond. Bami met spitskool en spekjes.

Gewokte spitskool met spekjes staat bij ons regelmatig op tafel. Het is snel klaar en je hebt er weinig voor nodig om het lekker te maken. Spekjes en een beetje ketjap is alles wat je nodig hebt. En vooruit een teentje knoflook is ook wel erg lekker, samen met een uitje.

Bami met spitskool en spekjes

Meestal eten we de gebakken spitskool met (gebakken) aardappeltjes erbij, deze keer besloot ik er een bami-gerecht van te maken. Het resultaat is een ideale makkelijke maaltijd dat binnen no time op tafel staat.

Bami met spitskool en spekjes recept

Bami met spitskool en spekjes

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bami met spitskool en spekjes

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Fruit de ui aan in een wok met olie, voeg na een paar minuutjes de knoflook en gesneden spitskool hierbij. Breng dit op smaak met zout en peper, laat dit mengsel ongeveer 10 minuten bakken tot de spitskool gaar is. Roer tussendoor regelmatig door.
2
Stap 2
Bak in een andere koekenpan de spekjes uit. Doe de spekjes bij de spitskool en bak dit nog even mee.
3
Stap 3
Kook de mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Stap 4
Roer de gare mie door het spitskoolmengsel en breng op smaak met ketjap.
5
Stap 5
Serveer de bami met spitskool en spekjes desgewenst met extra ketjap en garneer met gebakken uitjes.
Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

7 reacties

karin

lijkt me lekker maar hou niet zo van spitskool dus die ga ik dan vervangen door paksoi

Laat een bericht achter

Joke

Kun je mij vertellen of je ketjap manis of asin moet gebruiken voor dit recept?

Hazel Hillebrandt

Heeeeeerlijk!!!

Laat een bericht achter

Leoni

En weer een top recept. Dankje Brenda! Ook namens man en kindjes.

Laat een bericht achter

Angelique

Deze bami maak ik regelmatig want ik vind 'm superlekker. De spitskool blijft een tijdje goed in de koeling, dus ik kan dit gerecht makkelijk later in de week eten. Ik doe nl hooguit 2 x boodschappen in de week. Wederom een smaakvolle makkelijke maaltijd met genoeg groente.

Laat een bericht achter

Wilma

Net gemaakt en we hebben er van genoten ??

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op