Ga naar de inhoud

Banaanijslolly’s met chocolade en pistache

Vandaag deel ik geen echt recept maar een makkelijk hapje voor de zomer. Dit is namelijk hét ideale hapje voor als je trek hebt in een lekker ijsje, maar als je het wel een beetje gezond wilt houden. Deze banaanijslolly’s bevatten namelijk geen roomijs, maar plakjes banaan. Als je de banaanlolly’s uit de vriezer haalt en
Delen op

Banaanijslolly’s met chocolade en pistache

Banaanijs lolly txt

Vandaag deel ik geen echt recept maar een makkelijk hapje voor de zomer. Dit is namelijk hét ideale hapje voor als je trek hebt in een lekker ijsje, maar als je het wel een beetje gezond wilt houden. Deze banaanijslolly’s bevatten namelijk geen roomijs, maar plakjes banaan. Als je de banaanlolly’s uit de vriezer haalt en een paar minuutjes laat liggen wordt de banaan lekker zacht, het is net ijs. Met een beetje chocolade en pistache erbij is het onweerstaanbaar. Zorg er dus voor dat je deze zomer altijd een paar van deze lekkere hapjes in de vriezer hebt liggen.

Banaanijslolly’s met chocolade en pistache

Ingrediënten voor 6 hapjes:

  • 1 banaan
  • halve reep pure chocolade
  • pistachenootjes
  • cashewnoten

Extra benodigd: lolly- of cakepopstokjes, bakpapier

Bereiding:

Snijd de banaan in minimaal 12 plakken. Houdt er rekening mee dat de stokjes straks ook in de plakjes gestoken worden, dus maak ze niet te dun. Hak de nootjes fijn.
Smelt de chocolade au bain marie of voorzichtig in de magnetron (na iedere 30 seconde verwarmen goed doorroeren, dan begint het smelten pas).

Dip de bovenkant van de stokjes in de chocolade en prik er twee plakjes banaan op. Verdeel op één van de platte kanten van de banaan met een lepeltje chocolade en laat dit even uitlekken, bestrooi de chocolade met gehakte nootjes.

Plaats de banaanlolly’s op bakpapier en leg ze ongeveer 1,5 uur in de vriezer zodat ze bevriezen.

 

Bekijk ook andere recepten
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Eton mess met lemoncurd

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op