Ga naar de inhoud

Banketlettercake

Sinterklaasbaksels, ik ben er gek op! Het is ook niet zo gek dat er al heel veel sinterklaasrecepten online staan op brendakookt.nl, klik hier om ze allemaal te bekijken. Vandaag hebben we weer een pareltje voor jullie (en natuurlijk ook voor onszelf) gemaakt. Deze banketlettercake! Banketlettercake Na Sinterklaas blijf ik...
15 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd
Delen op

Banketlettercake

Sinterklaasbaksels, ik ben er gek op! Het is ook niet zo gek dat er al heel veel sinterklaasrecepten online staan op brendakookt.nl, klik hier om ze allemaal te bekijken. Vandaag hebben we weer een pareltje voor jullie (en natuurlijk ook voor onszelf) gemaakt. Deze banketlettercake!

Banketlettercake

Na Sinterklaas blijf ik altijd met een stukje Sinterklaaseten zitten. Je kent het vast wel, er liggen nog wekenlang chocoladeletters en banketstaven in het keukenkastje, omdat je die op Sinterklaasavond hebt gekregen en toen even genoeg had van al het Sinterklaassnoepgoed. Zonde eigenlijk.

Chocoladeletters die over zijn kun je makkelijk te gebruiken is bij het bakken. Chocolade cake en chocolate chip cookies zijn hier ideaal voor. Met ander sinterklaassnoep is dat soms wat lastiger. Dit recept is ideaal om restjes banketletter te verwerken.

Het is heerlijk om de banketlettercake warm uit de oven te eten met een kopje koffie of warme chocolademelk.

Banketlettercake

Banketlettercake

Ingrediënten

cake

Extra benodigd: cakevorm van 28 cm, keukenmachine

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze banketlettercake

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 1 uur
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de cakevorm in met boter en schep er daarna wat bloem in. Beweeg de cakevorm naar alle kanten zodat de hele vorm van binnen bedekt is met een klein laagje bloem. Houd de vorm ondersteboven en tik het overtollige bloem eruit.
2
Stap 2
Mix de boter met de suiker tot een geheel. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Wacht steeds met het toevoegen van een nieuw ei totdat het vorige ei helemaal is opgenomen. Voeg als laatste het amandelextra toe.
3
Stap 3
Meng in een andere kom de bloem met het zout en de speculaaskruiden. Schep vervolgens de droge mix door de natte mix en mix even kort door.
4
Stap 4
Snijd vervolgens de banketstaaf zachtjes in aan de zijkanten, zodat je de bovenkant van de banketletter van het spijs kunt afhalen. Haal vervolgens het spijs los van de onderkant. Houd het spijs apart en snijd het bladerdeeg in stukjes.
5
Stap 5
Giet de helft van het beslag in de cakevorm. Leg vervolgens voorzichtig het amandelspijs daarbovenop en giet vervolgens de rest van het beslag eroverheen. Verdeel de stukjes bladerdeeg over de bovenkant.
6
Stap 6
Bak de cake in 60 minuten gaar in de oven.
Bekijk ook andere recepten
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op