Ga naar de inhoud

Bavetterollade met chimichurri

Vandaag deel ik een bijzonder recept. Want het is een recept uit een heel tof project waar ik afgelopen winter aan mocht werken. Voor CADAC ben ik aan de slag gegaan met recepten voor CADAC’s Citi Kookboek! Dit lekkere barbecuekookboek is vanaf nu verkrijgbaar (klik hier voor alle info), en ik mag vandaag alvast een
Delen op
Bavetterollade met chiminichurri

Bavetterollade met chimichurri

Vandaag deel ik een bijzonder recept. Want het is een recept uit een heel tof project waar ik afgelopen winter aan mocht werken. Voor CADAC ben ik aan de slag gegaan met recepten voor CADAC’s Citi Kookboek! Dit lekkere barbecuekookboek is vanaf nu verkrijgbaar (klik hier voor alle info), en ik mag vandaag alvast een recept met jullie delen. Eén van mijn favorieten uit het kookboek: Bavetterollade met chimichurri.

Een super lekker en spectaculair vleesgerecht dat eenvoudig is om te maken.

CADAC’S CITI KOOKBOEK

CADAC’s Citi Kookboek is de opvolger van CADAC’s Camping Kookboek dat 2 jaar geleden uitkwam. Ook deze keer mocht ik de recepten voor het kookboek ontwikkelen. Deze keer minder gericht op camping-koken en juist gericht op de thuisbarbecue, in de tuin. Dit gaf mij de vrijheid om meer hulpmiddelen en meer diverse ingrediënten te gebruiken bij deze recepten.

Met CADAC’s Citi Kookboek bereid je eens wat anders op de barbecue. De recepten in dit kookboek zijn ontwikkeld en bereid op de zogenaamde ‘Urban barbecues’ van CADAC; de Citi Chef modellen en de E-Braai, maar je kunt ze natuurlijk ook bereiden op alle andere CADAC barbecues.

In het kookboek vind je 38 heerlijke recepten die eenvoudig te bereiden zijn. Vlees, vis en vegetarische recepten, maar ook heerlijke tapas / fingerfood en desserts. Alles wat je nodig hebt voor heerlijke avonden in je tuin.

Deze toppers staan onder andere op mijn eigen to-cook lijstje uit het kookboek: geroosterde biet met feta, chili con carne, het shoarmapannetje, bavetterollade met chimichurri , varkenshaaspakketjes met brie en ui, gevulde appel crumble, smores pannetje, en kip tandoori drumsticks.

Kortom, een kookboek met heel veel lekkers! CADAC’S CITI KOOKBOEK kost 16,95 en is nu verkrijgbaar bij CADAC-verkooppunten (Vaderdagtip!) ook kun je hem bestellen via mijn webshop. Klik hier voor alle informatie.

Bavette rollade met chimichurri

Recept Bavetterollade met chimichurri 

Ik mag bij deze alvast het recept van de heerlijke bavetterollade met chimichurri met je delen. Eén van mijn favorieten uit het kookboek, een recept dat ik thuis al een aantal keer heb gemaakt als er vrienden of familie kwamen eten.

Een waar spektakelstuk, met heel veel smaak. Dat komt doordat we het vlees vullen met kruidige chimichurri. En wat ideaal is: het is helemaal niet moeilijk om de bavetterollade te bereiden.

De bavette snijd je open zodat een grote lap ontstaat die je hierna kunt oprollen tot een mooie rol. Je kunt ook de slager vragen de bevatte al open te snijden (en vliesjes te verwijderen) zodat je er een rollade van kunt maken.

De lap bavette besmeren we in dit geval met een kruidige chimichurri gemaakt van rode ui, knoflook, peper, tomaat en peterselie. De bavette rol je op en knoop je vast met keukentouw. Wees hierbij niet te voorzichtig, het mag mooi strak zitten.

De bavetterollade met chimichurri kun je direct bereiden, je kunt hem ook verpakken in huishoudfolie en in de koelkast bewaren voor gebruik. Haal het vlees in dat geval minimaal 30 minuten van te voren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.

Tip: combineer de bavetterollade met chimichurri met de hasselback aardappeltjes en gevulde caprese paprika uit CADAC’s Citi Kookboek.

Bavetterollade met chiminichurri

Bavetterollade met chimichurri 

Bereidingstijd 1 uur en 45 minuten 
Voor 6 personen 

Ingrediënten 

  • 650 gram bavette 
  • zout en peper 

Voor de chimichurri:  

  • 1 rode ui, fijngesnipperd  
  • 2 teentjes knoflook, geperst  
  • ½ rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden 
  • 1 tomaat, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden  
  • 15 gram verse peterselie, fijngesneden 
  • 1 eetlepel rodewijnazijn 
  • 100 ml extra vergine olijfolie  
  • zout en peper  

Extra benodigd: keukentouw en eventueel een kerntemperatuurmeter 

Bereiding 

Maak de bavette wanneer je deze uit de koelkast haalt direct schoon door de vliesjes eraf te snijden. Snijd de bavette dan in de lengte in, maar snijd niet helemaal door (tip: dit kun je ook door je slager laten doen). Vouw daarna de bavette open zodat een grote lap vlees ontstaat. Laat de bavette even op kamertemperatuur komen. 

Bestrooi het vlees dan met zout en peper. 

Zorg ervoor dat de ingrediënten voor de chimichurri heel fijngesneden zijn. Hoe fijner, hoe lekkerder. Je kunt hier ook een keukenmachine voor gebruiken. 

Meng in een kom de gesnipperde ui met de knoflook, rode peper, blokjes tomaat en peterselie. Roer door elkaar en voeg hierna de rodewijnazijn en olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper en roer nogmaals goed door.  

Besmeer de lap vlees met de chimichurri.  

Rol de lap bavette in de lengte op tot een mooie, lange rol. Knoop de rol met het keukentouw stevig vast zodat de rol in model blijft. Tip: je kunt hem zowel horizontaal als verticaal opbinden zodat de rol goed blijft zitten en wees niet te voorzichtig, stevig aantrekken mag!  

Verwarm de barbecue tot 80-100 graden. Leg de bavetterollade op de barbecue en laat de bavette garen tot 50 graden.  

Stook de barbecue hierna op tot 180 graden en bak de rollade even kort (max 5 minuten) rondom aan. 

Haal de bavette dan van de barbecue en laat hem 10 minuten onder aluminiumfolie rusten voor je hem aansnijdt. 
 
Verwijder het keukentouw en snijd de bavetterollade aan. 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Grazing table Beemster kaas
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Tonijntartaar met avocado en balsamico

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op